Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen plat dak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Plat dak isoleren Best

Heeft u een plat dak dat een goede laag isolatie kan gebruiken? Bent u daarom op zoek naar een isolatiespecialist in de buurt van Best die uw plat dak kan isoleren? Een plat dak kan in de zomer zorgen voor veel te hoge temperaturen, terwijl in de winter juist veel warmteverlies optreedt via het dakoppervlak. Plat dak isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer veel aangenamer wordt, terwijl u in de winter bespaart op uw stookkosten.

Nu Isoleren uit Waalre heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van isolatiemateriaal op of onder platte daken. Of u het dak nu van binnenuit of van buitenaf wilt laten isoleren, en of dit onder, of juist boven op de dakbedekking geplaatst mag worden: wij zorgen ervoor dat de klus snel en effici├źnt geklaard wordt, van voorbereiding tot perfecte afwerking!

De beste manier om uw plat dak te isoleren

Nu Isoleren isoleert uw dak met PIR isolatieplaten. Dit hoogwaardige en veelzijdige brandvertragende isolatiemateriaal heeft veel positieve eigenschappen, waardoor het erg effectief is:

  • De platen zijn dun en licht, terwijl ze wel optimaal isoleren. De isolatiewaarde of lambdawaarde is namelijk zeer hoog. Daardoor is het niet nodig om dikke platen te maken om de beste thermische prestaties te bereiken. Zeker op een plat dak is dat ideaal: hoe dunner de platen, hoe minder verhoging er in het dak komt. De dakrand moet na isolatie namelijk minimaal 10 cm hoog blijven. Zo spoelt er geen regenwater over de randen bij hevige regenval.
  • De dampdichtheid van de PIR isolatieplaten is uitstekend. Daardoor zal vochtige lucht niet binnen kunnen dringen in de platen en wordt condensatie, en daardoor schimmelvorming, voorkomen.
  • Omdat de platen zo licht zijn, is het extra gewicht op de dakconstructie minimaal. En ook onze medewerkers zijn blij met een licht materiaal, dat natuurlijk veel beter hanteerbaar is.
  • De platen zijn dun en licht, maar toch supersterk. Een terras inrichten en eroverheen lopen is dan ook geen enkel probleem. Het isolatiemateriaal zal er niet door vervormen en de kwaliteit blijft uitstekend.

Hoe isoleren wij uw plat dak in Best?

Wij nemen altijd eerst even een kijkje bij u in Best om de situatie te analyseren en uw wensen te bespreken. Meestal adviseren we om het dak van buitenaf te isoleren. Dat heeft te maken met het hogere rendement, maar ook met de kans op vochtophoping in de dakconstructie wanneer dit van binnenuit wordt gedaan.

Bij het isoleren van buitenaf kunnen we het materiaal op of onder de dakbedekking aanbrengen. Onder de dakbedekking wordt een betere isolatie bereikt dan er bovenop. De investering is wel iets hoger, maar daar staat dus een hoger rendement tegenover. We halen dan de dakbedekking weg en brengen de PIR platen aan, met daar bovenop een waterdichte laag aan. Uiteindelijk bedekken we alles met een nieuwe laag dakbedekking. Wanneer we de isolatie op de bestaande dakbedekking plaatsen, zorgen we ervoor dat de platen op hun plek blijven door een goede laag grind of een laag tegels aan te brengen.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten voor plat dak isolatie in Best of omgeving? Bent u benieuwd naar onze tarieven? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een informatief gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Begin snel met besparen, zorg voor een lagere energierekening en meer comfort met de plat dak isolatie van Nu Isoleren!