Skip to main content

EPS SPOUWMUURISOLATIE PARELS

EPS spouwmuurisolatie parels is een materiaal dat speciaal ontwikkeld is voor spouwmuurisolatie. De afkorting EPS staat voor Expanded Polystyreen, oftewel piepschuim. Het bestaat voornamelijk uit waterstof en koolstof.
Er bestaan verschillende EPS-categorieën, die in isolatiewaarden met elkaar verschillen (HR, HR+ en HR++). De HR++ EPS spouwmuurisolatieparels isoleren het beste; dat zijn dan ook de parels die Nu Isoleren gebruikt. Bovendien is aan de EPS-parels een laagje grafiet toegevoegd, waardoor ze zwart kleuren en de warmte nog beter reflecteren. Daardoor wordt de isolatiewaarde van de bolletjes optimaal.

EPS parels

Voordelen van EPS spouwmuurisolatie parels

Spouwmuurisolatie uit laten voeren met EPS-parels heeft een aantal voordelen, namelijk:

 • Het is het meest vochtbestendige soort spouwmuurisolatiemateriaal. De behandelde piepschuim bolletjes zijn heel goed bestand tegen schimmels en rot. Daarnaast blijft het materiaal blijft ook ademen (het is damp-open). Daardoor kan eventueel vocht dat zich in de spouwmuur bevindt, toch ontsnappen.
 • De kosten van het uitvoeren van de spouwmuurisolatie zijn vrij snel terug te verdienen. Al binnen 2 tot 4 jaar heeft u de investering er namelijk al uit via de lagere energierekening.
 • U zult weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. Wij kunnen de klus meestal binnen één dag afronden en de werkzaamheden vinden buitenshuis plaats, waardoor u binnen niet in de rommel zult zitten.
 • Door de isolatie met EPS-parels zult u een waardestijging zien van uw huis, vanwege de toekenning van een groener energielabel.
 • De EPS spouwmuurisolatie parels die wij gebruiken staan op de maatregelenlijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dat betekent dat het materiaal in aanmerking kan komen voor subsidie.
spouwmuurisolatie parels blazen of e-foam inbrengen.

Hoe werkt het

Wij brengen EPS spouwmuurisolatie parels altijd aan via de buitenkant van de muur. Dat gaat als volgt:

 • Allereerst boort de vakman kleine vulgaatjes op de kruisingen van horizontale en verticale voegen, volgens een vast patroon en op ongeveer 80 cm afstand van elkaar. Bij de HR++ EPS-parels die wij gebruiken moeten die gaatjes ongeveer 16 mm doorsnee zijn.
 • Vervolgens blaast hij via deze vulgaatjes de EPS-parels in de spouwmuur, samen met een gecertificeerde, hoogwaardige lijm.
 • Tenslotte dichten we de gaatjes in de gevel weer netjes af met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen.

Wij kunnen de werkzaamheden binnen een dag afronden. U heeft dus weinig overlast en u kunt meteen gaan profiteren van de voordelen van spouwmuurisolatie met EPS.

Heb ik een geschikte gevel voor EPS spouwmuurisolatie parels?

Wij voeren ter plaatse een spouwmuuronderzoek uit om te kijken of uw muren geschikt zijn voor isolatie met de EPS-parels,. Zo niet, dan kunnen we wellicht een ander materiaal gebruiken. Dit hangt af van een aantal factoren:

 • De breedte van de spouw moet minimaal 3 cm breed zijn voor isolatie met de EPS-parels.
 • De staat van de gevel moet goed zijn: er mogen niet teveel barsten en scheuren in zitten. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat de EPS de spouw uit lekt. Bovendien kunnen vocht en wind de spouw intrekken en het materiaal aantasten.
 • Spouwmuren in gevels die zijn bewerkt met een verf- of glazuurlaag kunnen helaas niet geïsoleerd worden met EPS-parels. Omdat de gevel dampdicht is door de glazuurlaag, kunnen de bakstenen hun vocht niet kwijt, waardoor het zich aan de binnenkant zal ophopen.
 • Er mag geen oud isolatiemateriaal in de muur aanwezig zijn. Is dat wel zo, dan kunnen we een ander materiaal gebruiken om uw spouw na te isoleren: E-foam.
EPS parels, EPS isolatie

Contact

Neem voor meer informatie over EPS spouwmuurisolatie parels of het vrijblijvend aanvragen van een offerte contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN