Skip to main content

Subsidie voor isolatiemaatregelen

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Daardoor kunt u een deel van de investering terugkrijgen. Dat kan een flink bedrag zijn tot wel 30% van de investering. Zo heeft u de maatregelen nog sneller terugverdiend!

 • Sinds 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel (voorheen moesten dat er minimaal twee zijn). U krijgt dan tot 15% van uw investering terug. Deze isolatiemaatregel mag al eerder zijn aangebracht. U kunt namelijk met terugwerkende kracht een subsidie aanvragen tot uiterlijk 12 maanden na de uitvoeringsdatum.
 • Wanneer u twee isolatiemaatregelen neemt, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, dan ontvangt u tot 30% subsidie. Hetzelfde geldt als u één isolatiemaatregel combineert met de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Laat u deze maatregelen los van elkaar uitvoeren? Zorg er dan voor dat de tweede maatregel binnen 24 maanden na de eerste maatregel wordt uitgevoerd. Anders loopt u namelijk de verdubbeling van het subsidiebedrag voor de genomen isolatiemaatregelen mis.

Hoe vraagt u subsidie aan?

De subsidie voor isolatiemaatregelen vraagt u na de uitvoering aan bij de overheid, via de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Tijdens het aanvragen van de subsidie zijn er een aantal dingen vereist:

 1. De meldcode van de isolatiemaatregel die u heeft laten installeren. Deze vermelden wij altijd op onze factuur.
 2. Het aantal m2 isolatiemateriaal dat is aangebracht. Dit vermelden wij ook altijd op onze factuur.
 3. Een foto van de installatie bij uw woning. U dient dus zelf foto’s te maken tijdens het aanbrengen van de isolatie door onze medewerkers. Echter heeft Nu Isoleren hierover contact gehad met het RVO en ons is meegedeeld dat deze foto’s niet verplicht zijn. Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie maken wij namelijk het voegsel waarmee we de boorgaten dicht maken, altijd goed op kleur. Hierdoor is het mogelijk dat er dus geen boorgaten meer te zien zijn. Daarom heeft het RVO ons verteld dat deze foto’s dus niet noodzakelijk zijn.
  Tijdens het indienen van de aanvraag kunt u hier een ander document uploaden zoals bijvoorbeeld 2x de factuur. Als er wel foto’s beschikbaar zijn, is dat wel een pré.
 4. Een factuur en betaalbewijs. De factuur ontvangt u van ons, maar het betaalbewijs dient u zelf te downloaden vanuit het internetbankieren.
 5. Een omschrijving van het product, met onder andere het typenummer. Dit staat ook omschreven op onze factuur en wordt tevens automatisch gekozen met behulp van de meldcode.
 6. De datum van de aanschaf en installatie
 7. De contactgegevens van het installatiebedrijf.

U kunt starten met het aanvragen van uw subsidie via de website van het RVO.

Vragen over de subsidie regeling?

Heeft u vragen over de subsidie aanvraag, of komt u er niet helemaal uit? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via 088-0101400 of via info@nuisoleren.nl

Bron: https://www.rvo.nl