Skip to main content

Dubbel isoleren plat dak

Is uw plat dak al geïsoleerd maar kan dat beter? Dan kan Nu Isoleren u helpen door het dak dubbel te isoleren, of “op-isoleren”. Dat betekent dat we de extra isolatielaag boven op de bestaande laag aanbrengen. Het is dus niet meer nodig om het hele dak open te werken en het oude materiaal te verwijderen! Dat scheelt veel werk, waardoor u ook aanzienlijk op de kosten bespaart. Bovendien geniet u van de effecten van een extra goed geïsoleerd dak. Onze vakmensen zorgen voor de correcte installatie, uiteraard rekening houdend met alle bouwvoorschriften. Daarnaast kunnen we een isolatiecheck uitvoeren om te zien wat dubbele “dak-op-dak-isolatie” u oplevert.

Waarom is het dubbel isoleren van een plat dak nuttig?

Het na-isoleren van uw plat dak levert veel voordelen op:

 • Een significante verbetering van de thermische prestaties: warmteverlies wordt nog verder beperkt en de energie-efficiëntie van het gebouw wordt verhoogd;
 • Comfort: de binnentemperatuur wordt gelijkmatiger. Het voorkomt ook koude plekken en tocht die veroorzaakt worden door onvoldoende geïsoleerde daken
 • Energiebesparing: de behoefte aan verwarming of koeling van de binnenruimte wordt verminderd, waardoor het energieverbruik omlaag kan.
 • Flexibiliteit: Dak-op-dak isolatie zorgt voor een verbeterde isolatiewaarde zonder dat we de bestaande dakbedekking hoeven te verwijderen.
 • Geen verhoging van de dakrand: Nu Isoleren zorgt voor een gootbaan, waardoor het waterafvoersysteem gewaarborgd blijft zonder de dakrand te verhogen.
Plat dak dubbel isoleren pir platen onder dakbedekking

Onze werkwijze voor het dubbel isoleren van uw plat dak

Het is dus niet nodig om iets aan de bestaande dakbedekking- of isolatie te doen; de nieuwe isolatielaag wordt hier namelijk bovenop aangebracht. Om er zeker van te zijn dat de huidige staat van het dak in orde is, zal Nu Isoleren dan ook eerst een inspectie uitvoeren. We bepalen dan ook gelijk de isolatiebehoefte, oftewel de “R-waarde” , die de thermische weerstand van het isolatiemateriaal aangeeft.

Vervolgens maken we de dakbedekking goed schoon, zodat de lagen goed op elkaar aan kunnen sluiten om koudebruggen te voorkomen. Daarna plaatsen we de nieuwe isolatielaag die bestaat uit PIR isolatieplaten.

Het geheel dekken we ten slotte af met een nieuwe dakbedekking. Daarvoor kunnen we eventueel ook de oude dakbedekking gebruiken.

Een gootbaan aanleggen voor de waterafvoer

Door het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal komt het dak hoger te liggen. Om te voorkomen dat de dakrand verhoogd moet worden (zodat regenwater niet over de rand heen gutst), leggen wij een gootbaan aan. We houden daarbij tussen de dakrand en de isolatie een baan van ongeveer 10 cm vrij. We dichten de overgang tussen het geïsoleerde en het niet-geïsoleerde gebied goed af om luchtlekken te voorkomen. Tevens  creëren we zo een efficiënte barrière tegen vocht. Daarnaast kunnen we eventueel isolatiestrips gebruiken om de vorming van koudebruggen te minimaliseren.

Schakel Nu Isoleren in voor dak-op-dak isolatie

Nu Isoleren kan de dubbele isolatie op uw plat dak correct en efficiënt installeren. Wij zorgen ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan en dat de overgangen op de juiste manier worden afgedicht, zodat vochtproblemen worden voorkomen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het isoleren van uw plat dak, of voor het aanvragen van een vrijblijvende, passende en scherpe offerte. Wij helpen u graag!

platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen van plat dak isoleren

 • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
 • Koeler in de zomer.
 • Warmer in de winter.
 • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
 • Beter voor het milieu.
 • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs