Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen platdak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Platdak Isolatie Eindhoven

Bent u op zoek naar een partner die uw platdak isolatie in Eindhoven of omgeving aanbrengt? Ontdek wat Nu Isoleren uit Waalre voor u kan doen! Of het nu gaat om het isoleren of het renoveren van uw platdak, wij zorgen ervoor dat het perfect in orde komt. Met onze jarenlange ervaring in de isolatiebranche kunnen wij u ook perfect adviseren over de beste manier van isolatie van uw woning of bedrijfspand.

Onze werkwijze voor platdak isolatie

Er zijn twee manieren waarop een platdak geïsoleerd kan worden: vanaf de buitenkant (van bovenaf: warm dak) of vanuit de binnenkant (van onderaf: koud dak). Nu Isoleren raadt in bijna alle gevallen aan om een platdak vanaf de buitenkant te isoleren. Dat heeft vooral te maken met het risico op vochtophoping in de dakconstructie wanneer de isolatie aan de binnenkant zit. Dat komt doordat warmere, vochtige lucht onder een koud dak kan gaan condenseren. Daar heeft u bij isolatie vanaf de buitenzijde geen last van.

Bij het isoleren vanaf de buitenkant zijn er ook twee opties: de isolatieplaten onder, of juist op de bestaande dakbedekking plaatsen. Eronder is de meest effectieve methode. We verwijderen de dakbedekking, leggen de PIR isolatieplaten, dekken die af met waterdicht materiaal en tot slot brengen we nieuwe dakbedekking aan. Het kan zijn dat de dakrand wat verhoogd moet worden, omdat het geheel hoger komt te liggen en regenwater over de dakrand zou kunnen gaan lekken.

Isolatie aanbrengen boven op de bestaande dakbedekking is wat goedkoper, maar levert ook minder rendement op. De platen fixeren we dan door er een laag tegels of bijvoorbeeld grind op aan te brengen.

Comfort en kostenbesparing met platdak isolatie in Eindhoven

Er zijn twee belangrijke redenen om een platdak te isoleren: verbetering van het wooncomfort en een besparing op de energierekening. Tot wel 30% van de warmte kan via het platdak ontsnappen wanneer dit niet goed geïsoleerd is. Met goede isolatie voorkomt u dit grote warmteverlies. Bovendien zorgt het materiaal ervoor dat ook de warmte in de zomer niet zo gemakkelijk via het platdak wordt doorgegeven aan de binnenruimte. Het blijft dus veel langer aangenaam binnen!

Informatie, advies en contact

Wilt u meer weten over onze service omtrent platdak isolatie in Eindhoven? Of wilt u graag advies? Wij helpen u graag! Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of graag een afspraak wilt maken. Nu Isoleren komen dan graag bij u langs om de situatie te bekijken en u een professioneel en eerlijk advies te geven over uw mogelijkheden.