Skip to main content
Sedumdak

Sedumdak aanleggen

Een sedumdak is een natuurlijke manier om uw huis verder te isoleren. Bent u aan het overwegen om een sedumdak aan te leggen? Bij Nu Isoleren hebben we superhandige kant-en-klare sedumcassettes die heel eenvoudig te plaatsen zijn op uw plat dak met behulp van een kliksysteem. U kunt ze zelf installeren, maar dat kunnen wij ook voor u verzorgen. Door het aanleggen van een groen dak van sedum geniet u van een aangenamer binnenklimaat. Daarbij zorgt u tegelijkertijd voor meer biodiversiteit in uw buurt. Bovendien is op deze manier uw dak beter beschermd tegen de weersinvloeden!

Waarom een sedumdak aanleggen?

Een groen dak biedt veel voordelen, niet alleen voor u, maar ook voor de omgeving:

  • Isolatie: De thermische isolatie van een sedumdak is significant. De plantjes houden warmte vast in de winter, terwijl ze verkoeling bieden in de zomer. Een handige manier dus om de temperatuur in het gebouw te reguleren!
  • Milieuvriendelijk: Een sedumdak aanleggen is een duurzame keuze. Dat komt omdat het bijdraagt aan de biodiversiteit, CO² opneemt en het stedelijke hitte-eilandeffect vermindert. Bovendien wordt het regenwater gefilterd.
  • Waterretentie: Omdat sedumdaken water vast kunnen houden, dragen ze bij aan het verminderen van overbelasting van rioleringssystemen tijdens hevige regenval. Het substraat en de vegetatie fungeren als natuurlijke sponzen.
  • Verlengde levensduur van het dak: De schadelijke effecten van Uv-straling, extreme temperaturen en andere weersomstandigheden worden door een sedumdak geweerd. Daardoor gaat het dak zelf langer mee.
  • Energiebesparing: de behoefte aan verwarming en koeling in het gebouw wordt minder, waardoor u bespaart op energie.
  • Geluidsabsorptie: Een sedumdak draagt ook bij aan het verminderen van geluidsoverlast omdat het geluid absorbeert. Denk ook aan het harde geluid van zware regen- of hagelbuien.
sedumdak aanleggen

Subsidie voor het aanleggen van een groen dak

Een sedumdak aanleggen met onze kant-en-klare sedumcassettes is niet alleen een fluitje van een cent, het levert dus ook veel voordelen op. In veel gemeentes wordt ook subsidie gegeven voor het aanleggen van een groen dak. Dat heeft vooral te maken met de wateroverlast die hiermee kan worden tegengegaan. Vooral in de zomer komen zware regenbuien steeds vaker voor. Zulke hoosbuien zijn moeilijk door ons rioleringstelsel te verwerken. Een groen dak biedt daarbij uitkomst. Het neemt namelijk veel van het water uit zo’n bui op, en geeft het heel geleidelijk weer af. Zo wordt het rioolstelsel ontlast. Kijk hier om te zien of uw gemeente ook voorziet in subsidies voor het aanleggen van een sedumdak.

Kant-en-klare sedumcassettes

Onze kant-en-klare cassettes voor sedumdaken zijn eigenlijk voorgekweekte modules die heel eenvoudig op daken kunnen worden geplaatst. Ze bevatten een combinatie van substraat, sedumplanten en andere benodigde materialen om een groendak te vormen. De sedumplantjes zijn al gegroeid en ontwikkeld, dus u heeft direct na de installatie al een groen resultaat. Dit in tegenstelling tot traditionele groendakmethodes, waarbij het enige tijd kan duren voordat de planten volledig zijn gevestigd en gegroeid. Bovendien is een dak van sedumcassettes veel lichter en dus minder veeleisend voor de draagkracht van de dakconstructie.

De installatie van sedumdak cassettes

Het is door het handige kliksysteem heel eenvoudig om zelf de sedumdak cassettes te plaatsen. Besteedt u het liever aan ons uit? Nu Isoleren helpt u uiteraard graag bij het aanleggen van uw sedumdak! De meeste daken zijn overigens prima bestand tegen het gewicht van de sedumdak cassettes, ook wanneer deze vol zijn gezogen met vocht. Als u dat wenst, kunnen wij voor u ook een berekening uitvoeren om te zien of uw dakconstructie geschikt is.

Contact

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft over onze sedumdak cassettes en de services die wij te bieden hebben, of als u graag een vrijblijvende offerte wilt aanvragen. Wij helpen u graag verder!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN