Skip to main content

Werkwijze spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten op het kruispunt van een horizontale en verticale voeg.
De gaten komen op ongeveer 80 centimeter afstand van elkaar. De diameter van de vulgaten ligt, afhankelijk van het isolatiemateriaal, tussen de 14 en 18 mm. Via  de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen.
Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg. Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.

HR++ EPS-parels

Wij isoleren uw spouwmuren met EPS- parels. EPS-Parels zijn ronde piepschuim bolletjes of korrels. EPS is de afkorting van geëxpandeerd polystyreen. Tijdens de productie van de parels wordt er een klein beetje grafiet aan de parel toegevoegd. Door de grafiet krijgt de parel een hogere isolatiewaarde. EPS-parels worden in de spouwmuur geblazen samen met een hoogwaardige, gecertificeerde lijm. De lijm zorgt ervoor dat de parels goed aan elkaar kleven en een geheel vormen in de spouwmuur.

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie met parels en besparen op de energiekosten?

Vraag dan nu een geheel gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan