Skip to main content

Zolderisolatie

Ook voor zolderisolatie zit u bij Nu Isoleren goed! Met zolderisolatie zorgt u ervoor, dat de warmte niet meer via het dak verloren gaat. Warme lucht in huis stijgt immers op, waarna deze zich op zolder verzamelt. Zonder degelijke isolatie op zolder, zou meer dan 30% verloren gaan via het dak. Dat is bijna een derde van alle warmte! Nu Isoleren brengt voor u de zolderisolatie aan. Gebruikt u uw zolder als verblijfsruimte? Dan brengen we isolatiemateriaal tegen het dak aan. Is uw zolder alleen in gebruik als opslagruimte? Dan kunt u er ook voor kiezen om alleen de zoldervloer te laten isoleren. Beide kan natuurlijk ook!

Waarom zou u aan zolderisolatie moeten beginnen?

 • De energiebesparing is groot; u voorkomt hiermee het weglekken van 30% of meer van de warmte in huis;
 • Een verbeterd binnenklimaat: in de winter blijft het warmer en in de zomer juist koeler;
 • Zolderisolatie helpt niet alleen tegen warmteverlies, maar ook bij het vermideren van geluidsoverdracht van buitenaf of tussen kamers;
 • Kostenbesparing op lange termijn: de investering zal zichzelf terugbetalen door de energiebesparing. Na vijf tot zeven jaar is de investering terugverdiend;
 • Verhoogde woningwaarde: Uw huis wordt energiezuiniger en comfortabeler en dat is aantrekkelijk voor potentiële kopers;
 • Minder vochtproblemen: goede isolatie voorkomt dat vochtige lucht condenseert op het koude dakoppervlak, waardoor het risico op vochtproblemen en schimmelvorming wordt verminderd;
 • Er zijn landelijke subsidieregelingen waardoor u een deel van de kosten voor het aanbrengen van zolderisolatie terug kunt krijgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Zolderisolatie: een zeer aantrekkelijk rendement

Wist u dat een gemiddelde woning bij een verwarmde zolder tot wel € 1200,- per jaar kan besparen met een goed geïsoleerd dak? Natuurlijk is de besparing sterk afhankelijk van de gasprijzen. Heeft u een tussenwoning, dan kunt u tot 400 m3 gas besparen. Dat betekent dat u bij een gasprijs van €1,20 per m3 zo’n €450,- per jaar bespaart; bij een gasprijs van €3,- per m3 kan de besparing oplopen tot wel €1200,- per jaar! Volgens Milieu Centraal is een investering in zolderisolatie te vergelijken met een rendement op de spaarrekening van maar liefst 5,5%!

KOMO-Keurmerk

Er zijn verschillende isolatietechnieken mogelijk bij Nu Isoleren. Wij gebruiken altijd een goede isolatie met een hoge Rc-waarde van minimaal 4 of meer, met het KOMO-keurmerk voor dakisolatie. De Rc waarde geeft de isolatiewaarde aan. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter een woning thermisch geïsoleerd is. Wanneer u uw woning energieneutraal wilt maken, heeft u een Rc-waarde nodig van 6 tot 10 nodig. Ook dat kunnen wij voor u realiseren.

Afwerking

We begrijpen dat u niet wilt dat uw huis tijdens de werkzaamheden een bouwplaats wordt. Daarom zorgen we ervoor dat we zo schoon en efficiënt mogelijk werken, zodat u zo min mogelijk overlast hebt. Ons team werkt snel en vakkundig, zodat u binnen de kortste keren kunt genieten van een goed geïsoleerde zolder. Na het isoleren van uw zolder dak kunnen wij ook de gehele dakconstructie netjes afwerken met metal studs en gipsplaten. Verder zetten we de naden dicht, zodat het geheel schilderklaar wordt opgeleverd. Wilt u het ook gelijk geschilderd hebben? Ook dat kunnen wij regelen!

Binnen 5 jaar terugverdiend

Een bijkomend voordeel van een goede dak- of zolderisolatie en afwerking is dat uw woning meer waard wordt. U kunt hier in veel gevallen zelfs subsidie voor aanvragen. Het is dus een slimme investering. Slechte of geen isolatie kan zelfs nadelig zijn voor de waarde van uw woning. Afhankelijk van de gasprijs die u nu betaalt, kunt u zolderisolatie is al binnen 5 jaar verdienen; soms zelfs nog sneller!

Voordelen zolderisolatie

 • Bespaar tot wel € 1200,- per jaar
 • Tot wel 8 koeler onder de kap in de zomer
 • Behoud van warmte in de winter
 • Minder kans op vochtproblemen en schimmel in uw dak
 • Beter voor het milieu
 • waardestijging van de woning door een groener energielabel
maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs
Dampremmende technische bouwfolie voor zolder isolatie.
Afgewerkt met gipsplaten
Na het isoleren van de zolder, de gipsplaten schilderklaar maken