Skip to main content
Warmtescan

Warmtescan

By april 4, 2022augustus 16th, 2023No Comments

Nu Isoleren kan een warmtescan uitvoeren van uw woning. Dit doet wij door middel van thermografische inspectie op het dak of de gevel. Er wordt een analyse gemaakt, waarbij temperatuurverschillen in kaart worden gebracht. Hiervoor maken wij gebruik van een thermografische camera (infrarood), ook wel een beeldcamera genoemd.

Op basis van de temperatuurverschillen wordt geconstateerd of er sprake is van een probleem. Tevens brengt een warmtescan in kaart of er iets op het oppervlak afspeelt, wat op het eerst gezicht niet te zien is. Door de nauwkeurigheid van onze metingen kunnen wij vervolgens het probleem vaststellen. Zo geeft de warmtescan bijvoorbeeld aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

Opsporen van gebreken

Een goede isolatie is zowel aangenamer als gezonder. Gebrekkige isolatie kan zorgen voor koudebruggen, wat weer resulteert in vochtvorming en schimmels in de spouw en muren. Met een warmtescan hebben wij al vele gebreken opgespoord:

  • Ontbrekende isolatie;
  • Natte of uitgezakte isolatie;
  • Koudebruggen in de isolatie;
  • Kieren of naden en gaten;
  • Lekkages.

Slechte isolatie kan in een woning, van gemiddelde omvang, jaarlijks circa €1.000,- euro aan stookkosten schelen.

Warmtescan laten uitvoeren

Als u een warmtescan wilt laten uitvoeren, adviseren wij het volgende: sluit de ventilatieroosters, open de gordijnen én verwarm uw huis 24 uur van te voren op kamertemperatuur. Hierdoor zijn warmtelekken extra goed zichtbaar tijdens de thermografische inspectie. Voor een goede warmte scan moet er namelijk minstens tien graden verschil zijn tussen de binnen -en buitentemperatuur. Verder mag er ook geen verstoring zijn door zonnestralen en neerslag. In de winter, vroeg in de ochtend, of bij bewolking zijn de omstandigheden dan ook het beste om een warmtescan uit te laten voeren. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.