Skip to main content
Warmtescan

Warmtescan

By april 4, 2022maart 22nd, 2024No Comments

Nu Isoleren kan een warmtescan maken van uw woning en u een vrijblijvend isolatie-advies geven. We voeren dan een thermografische inspectie uit op het dak of de gevel met behulp van een infrarood beeldcamera. Er wordt een analyse gemaakt waarbij we de temperatuurverschillen in kaart brengen.

Op basis van de temperatuurverschillen kunnen we constateren of er sprake is van een probleem. Daarnaast brengt een warmtescan in kaart of er zich misschien iets afspeelt dat op het eerst gezicht niet te zien is.

Opsporen van gebreken

Door de nauwkeurigheid van onze metingen kunnen wij vervolgens het probleem vaststellen. Zo geeft de warmtescan bijvoorbeeld aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen.

Met behulp van een warmtescan kunnen wij allerlei gebreken opsporen:

  • Ontbrekende isolatie;
  • Natte of uitgezakte isolatie;
  • Koudebruggen in de isolatie;
  • Kieren of naden en gaten;
  • Lekkages.

Problemen met spouwmuurisolatie snel aangepakt

In het geval van bestaande spouwmuurisolatie bevinden de problemen zich vaak rondom kozijnen en deuren, omdat dat plekken zijn die wat lastiger te bereiken zijn. Met behulp van na-isolatie zijn dit soort problemen eenvoudig te verhelpen. Het is daarbij bovendien niet nodig om oud materiaal te verwijderen. We gebruiken voor het na-isoleren namelijk een speciaal ontwikkeld E-foam dat zich uitzet en het oude materiaal wegdrukt. Vervolgens vormt zich een nieuwe, egale isolatieplaat.

Het belang van een warmtescan

Ook huizen die al voorzien zijn van isolatie, zoals spouw of zolderisolatie, kunnen zwakke plekken hebben. Via die zwakke plekken kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld via koudebruggen, warmte weglekken naar buiten. En dat is zonde, want zulke plekken kunnen een groot deel van het isolatie-effect weer teniet doen.

Slechte isolatie kan in een woning, van gemiddelde omvang, jaarlijks circa €1.000,- euro aan stookkosten schelen.

Warmtescan laten uitvoeren

Wilt u ons een warmtescan laten uitvoeren? Dan geven wij u altijd de volgende adviezen mee:

  • Sluit de ventilatieroosters;
  • Open de gordijnen;
  • Verwarm uw huis 24 uur van te voren op kamertemperatuur.

Door deze adviezen op te volgen zijn warmtelekken voor ons extra goed zichtbaar tijdens de thermografische inspectie. Voor een goede warmtescan moet er namelijk minstens tien graden verschil zijn tussen de binnen -en buitentemperatuur. Verder mag er ook geen verstoring zijn door zonnestralen en neerslag. In de winter, vroeg in de ochtend, of bij bewolking zijn de omstandigheden dan ook het beste om een warmtescan uit te laten voeren. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Warmtescan voor het checken van de isolatie van uw woning.