Spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatie kunt u bij uitstek terecht bij nuisoleren.nl. Onze vakmensen voorzien de spouwmuren van uw woning op effectieve en efficiënte wijze van geschikte spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie: onze werkwijze

Spouwmuurisolatie voeren wij meestal binnen een dag uit; u zult er dan ook weinig hinder van ondervinden. Er hoeven namelijk geen muren gebroken te worden en alle werkzaamheden vinden aan de buitenkant van uw woning plaats. Wij beginnen met het boren van een serie kleine vulgaatjes aan de buitenkant van de spouwmuur, op de kruisingen van de voegen. Tussen de gaatjes zit een afstand van zo’n 80 cm. Op moeilijker bereikbare plekken, zoals in de buurt van raamkozijnen, wordt soms een extra gaatje geboord. Daardoor blazen we het isolatiemateriaal naar binnen. Als de hele spouwmuur gevuld is, smeren we alle gaatjes weer netjes af met een specie in de kleur van de bestaande voegen. Daardoor is er na afloop niets meer van de werkzaamheden te zien.

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om hier achter te komen is het belangrijk om te weten of er een spouwmuur aanwezig is. Als er sprake is van een spouwmuur, dan kunnen we onderzoeken of er spouwmuurisolatie aanwezig is. Indien dat zo is, bekijken we in welke staat die zich bevindt. Het bouwjaar is daarbij belangrijk.

Bouwjaar voor 1925

Voor 1925 zijn er nagenoeg geen huizen met spouwmuur gebouwd en spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Als u zeker wilt weten of er wel of geen sprake is van een spouwmuur, dan kunt u de breedte van de muur opmeten ter hoogte van de voordeur. Wanneer de muur meer dan 25 cm breed is, dan is er wel sprake van een spouwmuur. Muren onder de 25 cm zijn enkelsteens en hebben dus ook geen spouw. Wel kunnen wij uw huis op andere manieren isoleren, zoals met gevel- of binnenmuurisolatie. Ook kunnen we kijken wat vloer- of bodemisolatie, of dakisolatie u kan opleveren.

Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Vanaf 1925 werden woningen standaard van spouwmuren voorzien, al zijn de spouwen vaak niet breed. Spouwmuurisolatie werd bij de bouw meestal niet aangebracht. Toch is het mogelijk dat bewoners deze later alsnog hebben laten aanbrengen. Meestal is het daarbij echter materiaal gebruikt van matige kwaliteit. Bovendien is het vaak ook nog eens verslechterd door de jaren heen: het kan naar beneden zijn gezakt of zelfs totaal zijn verpulverd. Wij kunnen een vrijblijvende isolatiecheck bij u uitvoeren om erachter te komen in welke staat uw spouwmuren en het isolatiemateriaal zich bevinden. Aan de hand van onze bevindingen zullen wij u adviseren over spouwmuurisolatie of het na-isoleren van uw muren.

Bouwjaar tussen 1975 en 1993

Vanaf het jaar 1975 werd er wel standaard spouwmuurisolatie aangebracht bij de bouw van de woningen. De kwaliteitseisen voor het isolatiemateriaal waren tot 1993 echter niet erg streng, waardoor het vaak toch verstandig is om de muren na te isoleren.

Bouwjaar na 1993

Na 1993 zijn de eisen voor spouwmuurisolatie flink aangescherpt. Daarom is het in de meeste gevallen niet nodig om na-isolatie aan te brengen in de spouwmuren van deze huizen.

Kosten voor spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van de kosten voor spouwmuurisolatie duurt gemiddeld zo’n 4 jaar, maar met de gestegen gasprijzen kan die periode nog korter worden. Wij bieden u de scherpst mogelijke prijs en bieden u tot wel 25 jaar garantie. Bovendien kunt u subsidie krijgen waardoor het terugverdienen nog sneller gaat. Een belangrijke voorwaarde daarbij is, dat u naast spouwmuurisolatie nog een andere milieubesparende maatregel neemt.

Spouwmuurisolatie: de voordelen nog even op een rijtje

  • Het besparen op stookkosten is veruit de belangrijkste reden voor mensen om spouwmuurisolatie uit te laten voeren. Zeker met de enorm gestegen energieprijzen is het rendabeler dan ooit om in deze relatief eenvoudige en goedkope manier van energie besparen te investeren;
  • Spouwmuurisolatie heeft ook effect op uw wooncomfort. De warmte wordt namelijk gelijkmatiger over de ruimte verdeeld en bovendien zult u minder last hebben van tocht en koude luchtstromen. Dat komt omdat de binnenmuren de kou van buiten niet meer opnemen;
  • Ook in de zomer zal uw huis comfortabeler aanvoelen omdat de spouwmuurisolatie de warme lucht van buiten tegenhoudt. Daardoor zal het binnenshuis veel langer koel blijven;
  • U ontlast het milieu omdat uw huishouden minder CO²-uitstoot produceert. Daarom is spouwmuurisolatie een maatregel waarvoor u onder bepaalde voorwaarden subsidie kunt krijgen. Dat betekent dat u zo’n 30% van de investering terugkrijgt van de overheid;
  • Uw woning zal stijgen in waarde. Het energielabel dat erop zit, wordt namelijk groener door deze maatregel.

Contact

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie of wilt u een isolatiecheck aanvragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Tot wel 30% subsidie

Uw woning laten isoleren is niet alleen slim vanwege de stijgende gasprijzen, maar ook door de subsidie die u kunt krijgen op het isoleren van uw woning. Deze subsidie kan oplopen tot wel 30%.

maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs