Skip to main content
Spouwmuurisolatie

spouwmuurisolatie tussenwoning

By april 11, 2022maart 19th, 2024No Comments

Heeft u een tussenwoning en denkt u na over spouwmuurisolatie? Ook met een tussenwoning kunt u geld besparen op uw energierekening door Nu Isoleren de spouwmuren te laten isoleren.

Kosten spouwmuurisolatie tussenwoning

Een tussenwoning heeft slechts twee buitenmuren. Daarom zijn deze woningen over het algemeen al een stuk energiezuiniger dan hoekwoningen of vrijstaande huizen. Toch kan het erg interessant zijn om de in de buitenmuren van een tussenwoning spouwmuurisolatie te laten aanbrengen: Gezien het geringe oppervlak dat aangepakt moet worden zullen de kosten laag blijven. In minder dan 4 jaar kunt u de ingreep al terugverdienen via een lagere energierekening. Bovendien heeft u wellicht recht op subsidie, zoals de ISDE-subsidie.

U kunt er bij ons niet alleen vanuit gaan dat wij de beste kwaliteit leveren; Nu Isoleren biedt u ook graag de beste prijs. De kosten hangen o.a. af van het te isoleren oppervlak, maar ook van factoren als toegankelijkheid, het materiaal dat we gebruiken en eventuele vervuiling in de spouwmuur. Vraag bij ons geheel vrijblijvend een offerte aan. Op basis van een spouwmuur onderzoek ter plaatse doen wij u dan een passend aanbod.

Is mijn tussenwoning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Alle woningen die zijn gebouwd na 1925 hebben een spouwmuur, maar vooral bij oudere woningen is bij de bouw nog geen spouwmuurisolatie aangebracht. Deze woningen komen dan ook zeker in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Het is wel mogelijk dat een bewoner de spouwmuren later alsnog heeft geïsoleerd. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de kwaliteit van het materiaal  maar matig is. Bovendien kan die in de loop der jaren zelfs verpulverd, ingezakt of gescheurd zijn. Na-isolatie is dan een goede optie.

Tussenwoningen die zijn gebouwd in 1975 of later zijn wel al tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie, maar zeker voor 1993 liet de kwaliteit meestal flink te wensen over. Vaak is er slechts een dunne laag isolatiemateriaal aangebracht, of het aanwezige materiaal heeft in de loop der jaren flink op kwaliteit moeten inboeten. Ook in deze situatie is na-isoleren van uw tussenwoning een uitstekend idee.

Na 1993 zijn de normen voor spouwmuurisolatie verder verscherpt en vond men het steeds belangrijker dat huizen energiezuinig werden gebouwd. De spouwmuurisolatie van tussenwoningen uit de periode na 1993 is dan ook vaak goed in orde.

De staat van de spouwmuur van uw tussenwoning

De staat van de spouwmuren in uw tussenwoning zullen wij eerst bij u thuis komen controleren. We kijken dan naar zaken als de breedte en het oppervlak van uw spouwmuren, en naar de staat ervan. Zo kunnen wij een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte aanbieden. Na akkoord maken we vervolgens een afspraak om de (na-) isolatie te komen uitvoeren.

Moet oud isolatiemateriaal verwijderd worden?

In veel gevallen is het met het materiaal en de techniek die Nu Isoleren gebruikt, niet meer nodig om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. En dat scheelt behoorlijk in de kosten voor spouwmuurisolatie in uw tussenwoning. Wij gebruiken voor het na-isoleren het zogenaamde E-foam.

E-foam

E-foam is een milieuvriendelijk isolatieschuim dat in uw spouwmuur geblazen wordt via kleine gaatjes in de voegen aan de buitenkant van uw huis. Doordat het onder lichte overdruk ingebracht wordt, zal het aanwezige materiaal naar beneden gedrukt worden en het schuim gaat zich uitzetten, waardoor het na uitharding een solide, vormvaste en naadloze isolatieplaat wordt.

EPS-parels

Een ander materiaal dat Nu Isoleren toepast voor de spouwmuurisolatie van uw tussenwoning is de EPS-parel. Wij gebruiken de unieke HR++ EPS-parel. Dat zijn kleine piepschuim pareltjes waaraan een laagje grafiet is toegevoegd, waardoor de warmte nog beter gereflecteerd wordt. Deze bolletjes zijn speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie en worden via kleine gaatjes in de voeg, aan de buitenkant van uw huis, de spouw ingeblazen samen met een hoogwaardige gecertificeerde lijm. Op deze manier blijven de bolletjes goed aan elkaar kleven.

Meer informatie over de spouwmuurisolatie van uw tussenwoning

Heeft u vragen over de kosten voor spouwmuurisolatie van uw tussenwoning, of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neemt u dan contact op met ons enthousiaste team, wij helpen u graag verder.