Skip to main content
Spouwvervuiling

Spouwvervuiling verwijderen

By april 4, 2022maart 19th, 2024No Comments

Voordat er spouwmuurisolatie aangebracht kan worden dient de spouwmuur vrij te zijn van vervuiling. Bij een vervuiling is het dan ook niet mogelijk om de spouw te laten isoleren.

De vervuiling kan bestaan uit puin, zand, cement, en ander bouwafval dat gedurende het bouwproces in de spouw is beland.
Het kan ook zijn dat de vervuiling in de loop der jaren is ontstaan na de bouw.
De spouw is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur.
Wanneer er spouw vervuiling aanwezig is, dan kan dit vervelende vocht- en schimmelproblemen veroorzaken bij isolatie. Daarom is het belangrijk dat dit goed uit de muur verwijderd wordt, alvorens wij overgaan tot het isoleren van de spouw.

Wanneer u een afspraak maakt met Budget Spouwmuurisolatie om uw spouwmuur te laten isoleren, dan zal onze isolatiedeskundige bij het eerste bezoek al direct een endoscopisch onderzoek doen om te kijken of er vervuiling aanwezig is.
Endoscopisch onderzoek wordt gedaan met een mini camera. Er wordt een klein gaatje geboord in het voegwerk, waarna onze mini camera wordt ingebracht tot in de spouw.
Via dit onderzoek kunnen we bepalen of er spouw vervuiling aanwezig is en in welke mate.

De methode om spouwmuurbevuiling te verwijderen

De spouwvervuiling wordt verwijderd door een aantal stenen weg te snijden.
De bevuiling wordt dan handmatig weggehaald waarna de weg gesneden stenen weer worden teruggeplaatst in de gevel en het geheel weer op kleur terug gevoegd.