Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen platdak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Platdak isolatie

Wilt u uw plat dak laten isoleren, of is uw platte dak aan renovatie toe? Nu Isoleren kan beide klussen voor u aanpakken. Wij zijn gespecialiseerd in woningisolatie en hebben vele jaren ervaring als het gaat om platdak isolatie. Wij onderzoeken allereerst of er isolatie aanwezig is in of op het dak, en wat de staat daarvan is. Aan de hand van onze bevindingen geven we u een vrijblijvend advies en maken we een aantrekkelijke offerte voor u op!

Isoleren via buiten of binnen?

Een plat dak kan op twee manieren geïsoleerd worden: vanaf de buitenkant en vanaf de binnenkant, oftewel de onderkant. Meestal raden we af om een plat dak vanaf de onderkant te isoleren. Dat geeft namelijk een aanzienlijk risico op vochtophoping in de dakconstructie. Dat komt doordat het dak aan de buitenkant kouder blijft, waardoor het vocht in de lucht daaronder kan gaan condenseren. Dat  kan leiden tot schimmels en rot en dan bent u verder van huis! Om deze reden word plat dak isolatie tegenwoordig bijna altijd uitgevoerd aan de buitenzijde; de bovenkant dus.

Platdak isoleren: onder of op de dakbedekking

Wij brengen de isolatie normaalgesproken dus aan de buitenkant aan. Daarbij zijn ook weer twee opties mogelijk: op of onder de dakbedekking. Beide opties zijn mogelijk, al is de isolatie aanbrengen onder de dakbedekking meestal de beste optie. De dakbedekking wordt dan weggehaald, waarna wij de isolatieplaten zullen leggen. Daarbovenop brengen we waterdicht materiaal aan en het geheel wordt afgedekt met een nieuwe laag dakbedekking. Soms moet de dakrand nog verhoogd worden; dat is het geval wanneer er minder dan 10 cm dakrand overblijft. Zonder die verhoging bestaat namelijk de kans dat het regenwater bij hevige wind over de dakrand gaat lekken.

Een goedkopere manier is om dakisolatieplaten aan te brengen boven op de dakbedekking: zonder deze weg te halen dus. De mate van isolatie is bij deze methode wel wat minder. We fixeren de boel door er een laag tegels of grind op aan te brengen. De dakbedekking dient hierbij wel in goede staat zijn.

Laat Nu Isoleren een isolatiecheck uitvoeren , dan kunnen we u een vrijblijvende offerte op maat aanbieden.

Isolatiemateriaal voor een platdak

Bij Nu Isoleren maken we voor platdak isolatie gebruikt van zogenaamde PIR isolatieplaten. Dat zijn dunne, lichtgewicht platen gemaakt van hardschuim met een gesloten cellenstructuur. Daardoor is het isolatievermogen optimaal, terwijl de platen niet gevoelig zijn voor vocht. De platen zijn daarnaast probleemloos beloopbaar. Moet u dus regelmatig op het dak zijn, of gebruikt u het als dakterras? Dat is met PIR isolatieplaten geen enkel probleem.

Profiteer snel van platdak isolatie

Met platdak isolatie is veel winst te behalen. Tot wel 30% van de warmte in het gebouw kan wegtrekken wanneer het dak niet goed geïsoleerd is, en dat is natuurlijk zonde. Wanneer u uw plat dak laat isoleren bespaart u jaarlijks honderden euro’s op de energierekening. Daarnaast wordt uw huis behaaglijker en verkleint u uw CO2-uitstoot.

Met een geïsoleerd dak voelt uw huis prettiger aan; zie het als een dikke deken die u over uw dak legt. De kou van buiten komt er niet doorheen en onder de deken blijft het lekker warm. In de zomer blijft de koelte juist binnen.

Platdak isolatie voor bedrijven en kantoren

Sinds 1 januari 2023 is het voor kantoorgebouwen verplicht om het energielabel C of hoger te dragen. Veel panden voldoen echter nog altijd niet aan die norm, en dat kan zeer vervelende gevolgen hebben. Er kunnen dwangsommen volgen en in het uiterste geval moet u uw kantoorpand sluiten. Dit soort panden hebben vaak een plat dak, en dat kunnen wij vrij eenvoudig voor u isoleren. Dat levert niet alleen geld op door de besparing; ook kan uw energielabel hierdoor vergroenen. Vraag naar de mogelijkheden!

Financiële hulpmiddelen

De overheid hecht veel belang aan het terugbrengen van de CO²-uitstoot. Er zijn dan ook verschillende regelingen die het isoleren van een plat dak aanmoedigen. Bij het afsluiten van een hypotheek mag u extra lenen voor energiebesparende maatregelen, tot 6 procent van de waarde van uw woning met een maximum van € 9000,- . Ook kunt u vaak een voordelige lening krijgen voor maatregelen waarmee je energie bespaart. Dakisolatie valt bovendien onder de energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie.

Meer weten?

Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte, kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Lees verder...

De voordelen uitgelegd

Wilt u graag energie besparen en het comfort in uw huis verbeteren? Dan is het laten isoleren van de bovenkant van uw platte dak een uitstekende oplossing. Door het isoleren van de bovenkant van het dak kunt u warmteverlies verminderen en de thermische efficiëntie van uw woning verhogen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het isoleren van een plat dak:

  • Energiebesparing: Goede isolatie voorkomt dat warmte ontsnapt tijdens de koude maanden en dat warmte binnendringt tijdens de warme maanden. Dit resulteert in een verminderde behoefte aan verwarming en koeling, waardoor uw energiekosten worden verlaagd.
  • Thermisch comfort: Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis, waardoor koude plekken en tocht worden verminderd. U zult genieten van een comfortabeler binnenklimaat gedurende het hele jaar.
  • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie kan het isoleren van de bovenkant van uw platte dak ook geluidsoverdracht van buiten naar binnen verminderen. Dit kan vooral nuttig zijn als u in een luidruchtige omgeving woont.
  • Milieuvriendelijk: Door het verminderen van uw energieverbruik door middel van isolatie, draagt u bij aan een lagere CO2-uitstoot en een verminderde belasting van het milieu.

Materialen

Bij het laten isoleren van de bovenkant van uw platte dak is het belangrijk om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen. Wij kunnen de juiste isolatiematerialen en -technieken toepassen om een optimale isolatie te bereiken. Populaire isolatiematerialen voor platte daken zijn PIR (polyisocyanuraat) isolatieplaten en XPS (geëxtrudeerd polystyreen) isolatieplaten. Deze materialen bieden uitstekende thermische prestaties en zijn geschikt voor verschillende dakconstructies.

Neem vrijblijvend contact op

Laat uw platte dak isoleren door de ervaren professionals van Nu Isoleren en geniet van de vele voordelen die het met zich meebrengt. Bespaar energie, verhoog uw comfort en verminder geluidsoverlast. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat en een vrijblijvende offerte. Investeer in de isolatie van uw platte dak en maak van uw huis een energiezuinige en comfortabele plek om te wonen.