Skip to main content
Spouwmuurisolatie

Na isoleren spouwmuur

By april 4, 2022mei 24th, 2022No Comments

Wilt u een spouwmuur laten na isoleren en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bij bestaande woningen wordt het na-isoleren van de spouwmuren sterk aangeraden. Door middel van een foam wordt de spouwmuurisolatie opnieuw aangebracht. Wilt u weten of het tijd is om spouwmuren te controleren voor na isolatie? Dan is het belangrijk om te weten uit welk bouwjaar uw huis komt. Nu Isoleren verdeelt woningen in de volgende verschillende categorieën. Zo kunt u zien of uw woning een prioriteit heeft voor spouwmuurisolatie.

Hieronder een makkelijk overzicht:

  • Bouwjaar voor 1925: in de meeste gevallen is na-isolatie van uw muren niet mogelijk.
  • Bouwjaar tussen 1925-1974: spouwmuurisolatie is in de meeste woningen een zeer interessante optie voor isolatie.
  • Bouwjaar na 1975: meeste woningen zijn tijdens de bouw geïsoleerd. Wel is het mogelijk om te kijken of na-isolatie noodzakelijk is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie over uw woning en het na isoleren van een spouwmuur? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Nu Isoleren helpt u graag!

Welke opties zijn er voor na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuur?

Veel mensen kiezen voor het na-isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur om direct een besparing van energie en energiekosten te krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een spouwmuur extra te isoleren, namelijk bijvullen of vervangen van bestaande spouwmuurisolatie. Bijvullen is aan te raden als de bestaande isolatie verpulverd of naar beneden gezakt is. Met isolerende korrels of met purschuim wordt de ontstane open ruimte geheel opgevuld. Als de bestaande isolatiematerialen in een slechte staat verkeren, is het verstandiger om de spouwmuurisolatie te vervangen. Een specialist verwijdert dan eerst de bestaande isolatie, waarna nieuwe geplaatst wordt.

Opnieuw of na isoleren? Neem contact op

moeten uw spouwmuren opnieuw geïsoleerd te worden? Dan helpt Nu Isoleren u graag. Door middel van een nieuwe foam in uw spouwmuren bespaart u energiekosten, terwijl u ook een aangenaam binnenklimaat in uw woning verkrijgt. Op een snelle én voordelige manier voorzien wij uw woning van een nieuwe muurisolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers. Hiervoor verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het na isoleren van uw spouwmuren.