Skip to main content
Spouwmuurisolatie

Na-isoleren spouwmuur

By april 4, 2022augustus 16th, 2023No Comments

Wilt u een spouwmuur laten na-isoleren en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bij bestaande woningen wordt het na-isoleren van de spouwmuren sterk aangeraden. Het levert namelijk veel rendement op en de kosten kunt u al binnen enkele jaren terugverdienen. Door middel van een foam wordt de spouwmuurisolatie opnieuw aangebracht. Wilt u weten of het tijd is om spouwmuren te controleren voor na-isolatie? Dan is het belangrijk om te weten uit welk bouwjaar uw huis komt. Nu Isoleren verdeelt woningen in de volgende verschillende categorieën. Zo kunt u zien of uw woning een prioriteit heeft voor spouwmuurisolatie.

 

  • Bouwjaar voor 1925: in de meeste gevallen is na-isolatie van uw muren niet mogelijk door afwezigheid van een spouw.
  • Bouwjaar tussen 1925-1974: spouwmuurisolatie of na-isolatie is in de meeste woningen een zeer effectieve isolatiemaatregel.
  • Bouwjaar na 1975: De meeste woningen zijn tijdens de bouw geïsoleerd. Toch kan het interessant zijn om een isolatiecheck uit te laten voeren. De kwaliteit van het materiaal kan te wensen overlaten of in de loop der jaren achteruit zijn gegaan, zodat na-isolatie veel kan opleveren.

Na-isolatie van een spouwmuur: hoe werkt dat?

Wanneer er geen spouwmuurisolatie aanwezig is, is het eigenlijk altijd interessant om deze wel aan te laten brengen. U profiteert namelijk direct van een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort. Maar wat als er wel spouwmuurisolatie aanwezig is, maar een upgrade nodig is? In die gevallen gebruikt Nu Isoleren bijna altijd E-foam. Dit materiaal wordt onder hoge druk, via kleine gaatjes in de voegen van de muur, de spouw ingebracht. Daar zal het de aanwezige isolatiematerialen wegdrukken. Het is dan ook bijna nooit nodig om het oude materiaal te verwijderen en dat scheelt natuurlijk veel in de kosten. Wanneer de foam droogt, vormt zich een uniforme isolatieplaat in de spouw die vele tientallen jaren mee zal gaan en u zal helpen om flink te besparen op de energiekosten!

Kosten voor na-isoleren spouwmuur

De kosten voor na-isolatie hangen van een aantal factoren af. Natuurlijk is het te isoleren oppervlak belangrijk, maar ook de materiaalsoort, de staat van de spouw en de toegankelijkheid van de muur kunnen een rol spelen. Wellicht komt u in aanmerking voor subsidie. Landelijk is er bijvoorbeeld de ISDE-subsidie, maar vaak is er ook op provinciaal of gemeentelijk niveau nog een regeling waarvan u kunt profiteren. Nu Isoleren hanteert altijd de scherpst mogelijke prijs.

Opnieuw of na-isoleren? Neem contact op

Moeten uw spouwmuren opnieuw geïsoleerd worden? Dan helpt Nu Isoleren u graag. Met onze speciale E-foam in uw spouwmuren bespaart u energiekosten, terwijl u ook een aangenaam binnenklimaat in uw woning verkrijgt. Op een snelle én voordelige manier voorzien wij uw woning van een nieuwe muurisolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers. Hiervoor verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het na-isoleren van uw spouwmuren.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur