Skip to main content

Na-isoleren spouwmuur

Wij kunnen het zonder hak- en breekwerk!

Is er al isolatiemateriaal in de spouw aanwezig, maar wilt u extra isoleren? Wij kunnen uw spouwmuur na-isoleren zonder dat we het oude materiaal hoeven te verwijderen! Het is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Dat komt door het materiaal dat we hiervoor gebruiken: E-foam. Lees hier alles over hoe dat in zijn werk gaat!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Na-isolatie van een spouwmuur: hoe dan?

Bij na-isolatie brengen we isolatiemateriaal aan in een spouwmuur waar nog (oud) isolatiemateriaal aanwezig is. Wij maken daarbij altijd gebruik van E-foam. Dat is het enige isolatieproduct waarbij het niet nodig is om het oude materiaal te verwijderen. Dat scheelt natuurlijk heel veel hak- en breekwerk, waardoor de kosten beperkt blijven.

Het E-foam wordt onder hoge druk de spouw ingebracht via kleine gaatjes in de voegen van de muur. Daar zal het de aanwezige isolatiematerialen wegdrukken. Wanneer de foam droogt, vormt zich een uniforme isolatieplaat in de spouw. Deze zal vele tientallen jaren meegaan en helpt u om flink te besparen op de energiekosten!

Een warmtescan spoort zwakke plekken op

Met een warmtescan kan Nu Isoleren perfect opsporen waar de zwakke plekken van uw spouwisolatie zitten. Deze zitten vaak rondom wat moeilijker bereikbare plekken, zoals kozijnen en vensterbanken van ramen. Wanneer daar geen of onvoldoende isolatiemateriaal aanwezig is, kan dat zorgen voor veel warmteverlies. Met een speciale foam kunnen wij heel gericht te werk gaan en zorgen dat dit soort koudebruggen worden opgeheven.

Waarom een spouwmuur na-isoleren?

Bij bestaande woningen wordt het na-isoleren van de spouwmuren sterk aangeraden. Het levert namelijk veel rendement op en de kosten kunt u al binnen enkele jaren terugverdienen. Vaak is de kwaliteit van het materiaal achteruit gegaan door de jaren heen, of was de isolatiewaarde van het materiaal überhaupt al niet zo goed. Door een nieuwe isolatielaag aan te brengen, optimaliseert u de isolatie in uw muren. Dat zult u direct merken, zowel in uw energieverbruik als in uw wooncomfort!

Welk bouwjaar heeft uw huis?

Wilt u weten of het tijd is om spouwmuren te controleren voor na-isolatie? Dan is het belangrijk om te weten uit welk bouwjaar uw huis komt. Nu Isoleren verdeelt woningen in de volgende verschillende categorieën:

  • Bouwjaar voor 1925: in de meeste gevallen is na-isolatie van uw muren niet mogelijk door afwezigheid van een spouw.
  • Bouwjaar tussen 1925-1974: spouwmuurisolatie of na-isolatie is in de meeste woningen een zeer effectieve isolatiemaatregel.
  • Bouwjaar na 1975: De meeste woningen zijn tijdens de bouw geïsoleerd. Toch kan het interessant zijn om een isolatiecheck uit te laten voeren. De kwaliteit van het materiaal kan te wensen overlaten of in de loop der jaren achteruit zijn gegaan, zodat na-isolatie veel kan opleveren.
VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Kosten voor na-isoleren spouwmuur

Nu Isoleren hanteert altijd de scherpst mogelijke prijs, maar de kosten voor na-isolatie hangen van een aantal factoren af. Natuurlijk is het te isoleren oppervlak belangrijk, maar ook de materiaalsoort, de staat van de spouw en de toegankelijkheid van de muur kunnen een rol spelen. Daarnaast kan de aanwezigheid van bijvoorbeeld vleermuizen een rol spelen.

Vleermuizen en spouwisolatie

Om te voorkomen dat vleermuizen aanwezig zijn in de muur, nemen we maatregelen. Zo hoeft u niet bang te zijn dat de dieren in het gedrang komen door het isoleren of na-isoleren van uw spouwmuren. Dat doen we o.a. door het plaatsen van ultrasone verjagers en vleermuizenkasten, waarvan we een deel van de opbrengst geven aan de stichting Natuurmonumenten.

Subsidie

Er is een grote kans dat u in aanmerking komt voor subsidie. Landelijk is er bijvoorbeeld de ISDE-subsidie, maar vaak is er ook op provinciaal of gemeentelijk niveau nog een regeling waarvan u kunt profiteren. Op onze pagina over het aanvragen van subsidie leest u hier meer over.

Uw spouwmuren opnieuw isoleren? Neem contact op

Wilt u uw spouwmuur laten na-isoleren? Dan helpt Nu Isoleren u graag, zónder de oude isolatie te verwijderen. Met onze speciale E-foam is dat namelijk niet nodig. Zo kunnen wij op een snelle én voordelige manier uw woning voorzien van een hernieuwde isolatielaag in de muur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers en neem vandaaag nog contact met ons op!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN
Gat boren in de voeg voor spouwmuurisolatie of na-isoleren spouwmuur.