Skip to main content
Spouwmuurisolatie

Na-isoleren spouwmuur

By april 4, 2022december 30th, 2022No Comments

Wilt u een spouwmuur laten na-isoleren en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bij bestaande woningen wordt het na-isoleren van de spouwmuren sterk aangeraden. Het levert namelijk veel rendement op en de kosten kunt u al binnen enkele jaren terugverdienen. Door middel van een foam wordt de spouwmuurisolatie opnieuw aangebracht. Wilt u weten of het tijd is om spouwmuren te controleren voor na-isolatie? Dan is het belangrijk om te weten uit welk bouwjaar uw huis komt. Nu Isoleren verdeelt woningen in de volgende verschillende categorieën. Zo kunt u zien of uw woning een prioriteit heeft voor spouwmuurisolatie.

Hieronder een makkelijk overzicht:

  • Bouwjaar voor 1925: in de meeste gevallen is na-isolatie van uw muren niet mogelijk.
  • Bouwjaar tussen 1925-1974: spouwmuurisolatie is in de meeste woningen een zeer interessante optie voor isolatie.
  • Bouwjaar na 1975: meeste woningen zijn tijdens de bouw geïsoleerd. Wel is het mogelijk om te kijken of na-isolatie noodzakelijk is.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie over uw woning en het na isoleren van een spouwmuur? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Nu Isoleren helpt u graag!

Welke opties zijn er voor na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuur?

Veel mensen kiezen voor het na-isoleren van een reeds geïsoleerde spouwmuur om direct een besparing van energie en energiekosten te krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een spouwmuur extra te isoleren, namelijk bijvullen of vervangen van bestaande spouwmuurisolatie. Bijvullen is aan te raden als de bestaande isolatie verpulverd of naar beneden gezakt is. Met isolerende korrels of met purschuim wordt de ontstane open ruimte geheel opgevuld. Als de bestaande isolatiematerialen in een slechte staat verkeren, is het verstandiger om de spouwmuurisolatie te vervangen. Een specialist verwijdert dan eerst de bestaande isolatie, waarna nieuwe geplaatst wordt. Meestal is dit echter niet nodig.

Kosten voor na-isoleren spouwmuur

De kosten voor na-isolatie hangen van een aantal factoren af. Natuurlijk is het te isoleren oppervlak belangrijk, maar ook de materiaalsoort, de staat van de spouw en de toegankelijkheid van de muur kunnen een rol spelen. Wel is het zo dat u wellicht in aanmerking komt voor subsidie. Landelijk is er bijvoorbeeld de ISDE-subsidie, maar vaak is er ook op provinciaal of gemeentelijk niveau nog een regeling waarvan u kunt profiteren. Nu Isoleren hanteert altijd de scherpst mogelijke prijs. Vraag eenvoudig een offerte aan door contact met ons op te nemen.

Opnieuw of na isoleren? Neem contact op

Moeten uw spouwmuren opnieuw geïsoleerd te worden? Dan helpt Nu Isoleren u graag. Door middel van een nieuwe foam in uw spouwmuren bespaart u energiekosten, terwijl u ook een aangenaam binnenklimaat in uw woning verkrijgt. Op een snelle én voordelige manier voorzien wij uw woning van een nieuwe muurisolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers. Hiervoor verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het na-isoleren van uw spouwmuren.

Spouwmuurisolatie parels