Skip to main content
Nu Isoleren kraanwagen voor plat dak isolatie

Voordelen na-isolatie

 • Bespaar tot wel € 1200,- per jaar
 • Tot wel 8 koeler onder de kap in de zomer
 • Behoud van warmte in de winter
 • Minder kans op vochtproblemen en schimmel in uw dak
 • Beter voor het milieu
 • waardestijging van de woning door een groener energielabel
maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Na-isolatie bij kozijnen en deuren

Veel huizen zijn tegenwoordig wel voorzien van spouwisolatie. Het kan echter zijn dat deze isolatie beter kan. Vooral rondom deuren, ramen en kozijnen komt het nog wel eens voor dat de isolatie te wensen overlaat. Dat is zonde, want via dat soort zwakke plekken in de treedt veel warmteverlies op. Nu Isoleren kan u helpen deze zwakke plekken te detecteren en snel en efficiënt na te isoleren!

Isolatieproblemen rondom kozijnen en deuren

Veel voorkomende problemen rondom ramen en deuren zijn bijvoorbeeld:

 • Koudebruggen:
  Dit zijn gebieden waar de isolatie onderbroken wordt, waardoor gemakkelijk warmte kan ontsnappen. Vaak ontstaan ze vanwege de overgang tussen de isolatie en het kozijnmateriaal.
 • Onvolledige afdichting:
  Als de isolatie niet volledig aansluit rondom het kozijn of de deur, kunnen er openingen ontstaan waar warme lucht kan ontsnappen en koude lucht kan binnendringen.
 • Condensatie:
  Als er vocht kan binnendringen tussen het kozijn en de isolatie, kan dit leiden tot condensatieproblemen, wat weer schimmelvorming en houtrot kan veroorzaken.
 • Bevestigingspunten:
  Bij het plaatsen van kozijnen en deuren worden vaak bevestigingspunten gebruikt, zoals schroeven of spijkers. Als deze niet goed zijn afgedicht, kunnen ze zwakke punten vormen in de isolatielaag.

Snelle na-isolatie met E-foam

Nu Isoleren kan de zwakke plekken snel en efficiënt opvullen met eersteklas isolatiemateriaal: E-foam. Dit milieuvriendelijke isolatieschuim zorgt voor een naadloze isolatie. Het schuimt zich met enige kracht op zodat er een mooie nieuwe isolatieplaat ontstaat die direct aansluit op het aanwezige isolatiemateriaal. Dat betekent dat we dit perfect kunnen gebruiken voor gedeeltelijke na-isolatie!

Kozijnen vervangen

Wilt u kozijnen gaan vervangen? Doe dit dan altijd voordat u de muren laat na isoleren. Anders is het namelijk moeilijk om een naadloze overgang te krijgen tussen isolatie en kozijn. Heeft u het kozijn vervangen, dan helpen wij u graag om de isolatie rondom perfect in orde te maken!

Warmtescan rond deuren en ramen

Nu Isoleren kan een warmtescan voor u uitvoeren. Zo komt u erachter of de muren rondom uw deuren in kozijnen goed geïsoleerd zijn, of dat het zinvol is om de isolatie op deze plekken te verbeteren. Bovendien kunnen we hiermee ook andere eventuele gebreken opsporen. Aan de hand van onze bevindingen geven we u een vrijblijvend isolatie-advies. Zo neemt u geen onnodige maatregelen!

Meer informatie en contact

Wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie over spouwmuurisolatie of na-isolatie rondom ramen en deuren, over de warmtescan of één van onze andere diensten. Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem vrijblijvend contact met ons op