Skip to main content

PIF Isolatiefolie

Bij Nu Isoleren maken we graag gebruik van PIF isolatiefolie wanneer we uw zolder komen isoleren. Het is een makkelijk te verwerken isolatiemateriaal dat beter isoleert dan bijvoorbeeld PUR, glas of steenwol. We vertellen u graag meer over de eigenschappen van deze veelzijdige isolatiefolie, en waarom we hier vaak gebruik van maken.

Wat is PIF isolatiefolie?

PIF is de afkorting voor Power Insulation Foil. Het materiaal bestaat uit meerdere lagen aluminium reflectiefolie en plastic noppenfolie. De combinatie van deze lagen zorgen voor een prima isolatiewaarde, terwijl de dikte gering blijft. Het bestaat dus niet uit vezels die los kunnen laten, en het materiaal is bovendien volledig recyclebaar. Het kan zelfs weer gewoon opnieuw gebruikt worden na demontage!

Lichtgewicht en gemakkelijk te verwerken

PIF isolatiefolie is licht van gewicht en omdat het niet uit vezels, uit plastic en aluminiumfolie bestaat, is het hypoallergeen. Het is daardoor heel gemakkelijk te verwerken en er zijn geen beschermingsmiddelen nodig tijdens die verwerking. Het is flexibel en eenvoudig te vormen naar het oppervlak waarop het wordt aangebracht, en heel eenvoudig op maat te snijden. Daarnaast is het heel duurzaam materiaal dat lang meegaat. Bovendien is het recyclebaar. Ondanks de lage kosten, heeft het toch een hoge isolatiewaarde.

Waar gebruikt Nu Isoleren PIF isolatiefolie voor?

Bij Nu isoleren gebruiken we PIF vooral voor zolderisolatie, waarbij we het materiaal tegen de binnenkant van het schuine dak aanbrengen. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal kan het resultaat nog netjes worden afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Omdat het materiaal zo eenvoudig te verwerken is, kunnen wij snel werken en is uw zolder in een mum van tijd strak geïsoleerd door onze vakmensen.

PIF of PIR

Een ander veelgebruikt isolatiemateriaal, dat voor dezelfde doeleinden gebruikt kan worden, zijn PIR isolatieplaten. Dit materiaal is wat duurder dan PIF, maar het heeft in verhouding met de materiaaldikte wel een iets beter isolatiewaarde. Twijfelt u welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie, dan geven wij u uiteraard graag advies.

Voordelen van PIF Isolatiefolie

  • Flexibel en licht van gewicht
  • Hypoallergeen
  • Eenvoudig te verwerken
  • Duurzaam
  • Recyclebaar
  • Prima isolatiewaarde
  • Lage kosten
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs
Dampremmende technische bouwfolie voor zolder isolatie.

Contact

Neem gerust contact met ons op als u graag een offerte wilt voor het aanbrengen van zolderisolatie met behulp van PIF. Ook als u meer wilt weten over dit veelzijdige en volledig recyclebare isolatiemateriaal, helpen wij u graag verder. Twijfel dus niet en bel of mail vandaag nog met Nu Isoleren!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN