Skip to main content
Energielabel

Energielabel C verplicht voor kantoren

By april 4, 2022februari 15th, 2023No Comments

Sinds 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor kantoren groter dan 100 m2. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand nog niet aan de eisen, dan mag u het officieel niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. (Bron: RVO.nl) Het is dan ook heel belangrijk om dit zo snel mogelijk op orde te brengen, om grote problemen zoals dwangsommen of zelfs sluiting van het gebouw te voorkomen. Nu Isoleren kan helpen!

Handhaving energielabel C verplichting voor kantoren

De gemeente waar het kantoorpand is gevestigd treedt als handhaver op bij overtreding van de energielabel C-verplichting. Vooralsnog zal deze eerst een waarschuwing geven wanneer uw pand niet voldoet aan de energielabel C verplichting. Bij het uitblijven van maatregelen kan dit echter al snel gevolgd worden door een dwangsom.  De verplichting geldt niet als:

  • de kantoorruimte wordt gebruikt als nevenfunctie;
  • de oppervlakte van de kantoorruimte <50% is van de totale oppervlakte van het gebouw;
  • het gaat om monumenten (Rijk/provincie/gemeente), met uitzondering van beschermde stads- en dorpsgezichten;
  • het gaat om panden die binnen 2 jaar worden gesloopt, getransformeerd, of onteigend.

Check uw energielabel

Vanaf 1 januari 2023 is een energielabel C verplicht. Wilt u weten welk energielabel uw kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online. Heeft u nog geen energielabel voor uw kantoor? Schakel dan een energieadviseur in. Hij kan een berekening maken voor uw kantoor en een verduurzamingsplan opstellen.

Verduurzaming voor energielabel C verplichting

Heeft u een energielabel D of slechter op uw kantoorpand? Laat uw pand dan zo snel mogelijk verduurzamen. Nu Isoleren kan hierin een grote rol spelen door isolatie aan te brengen, zoals platdak isolatie, spouwmuurisolatie, bodemisolatie, zolderisolatie en het impregneren van de gevel. Daarmee kunt u snel alsnog voldoen aan de nieuwe normen en een nieuw, duurzamer energielabel aanvragen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden in uw situatie.