Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen plat dak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Plat dak isoleren Geldrop

Laat uw plat dak isoleren in Geldrop door de vakmannen en -vrouwen van Nu Isoleren. Als isolatiebedrijf uit Waalre zijn wij dé specialist in de regio voor diverse vormen van woningisolatie. Heeft u een plat dak en wilt u graag geld besparen op uw energierekening én comfortabeler wonen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend advies aan!

Comfort en een lagere energierekening

Er zijn twee belangrijke redenen waarom mensen hun plat dak isoleren: meer wooncomfort en een lagere energierekening. In de zomer wordt de warmte veel beter geweerd, terwijl in de winter de warmte niet meer vrij door het dak naar buiten lekt. Het laten isoleren van uw plat dak is ook kostentechnisch interessant, want de investering verdient u binnen enkele jaren terug. Via uw energierekening!

Een plat dak isoleren in Geldrop: hoe doen we dat?

Allereerst maken we met u een afspraak zodat we langs kunnen komen bij u in Geldrop. Dan analyseren we de staat van het dak en bekijken we wat voor u de beste oplossing is. Vervolgens geven we u een vrijblijvend advies en maken we een mooie offerte voor u op. Gaat u akkoord? Dan kunnen we beginnen!

Verschillende manieren om een plat dak te isoleren

Een plat dak kunnen we op twee manieren isoleren: vanaf de binnenkant of vanaf de buitenkant. Wij raden doorgaans aan om de isolatie aan te brengen vanaf de buitenkant. Zo is er geen risico op vochtophoping in de dakconstructie, dat er wel is bij isolatie vanaf de binnenkant.

Meestal isoleren we dus vanaf de buitenkant. Ook dat kan op twee manieren: op, of onder de dakbedekking. De meest effectieve manier is, om de isolatie onder de dakbedekking aan te brengen. De isolatie op de dakbedekking is goedkoper, maar ook minder effectief. Of dit mogelijk is hangt ook af van de staat van de dakbedekking: die moet goed in orde zijn.

  • Op de dakbedekking: De dakbedekking halen we weg en dan brengen we de isolatieplaten aan. Daar overheen komt een laag waterdicht materiaal en we dekken de boel af met een nieuwe laag kwalitatieve dakbedekking. Dit is de meest effectieve manier van plat dak isolatie. Het kan zijn dat we de dakrand nog moeten verhogen, omdat het dak zelf wat hoger komt te liggen.
  • Onder de dakbedekking: Wanneer de kwaliteit van de dakbedekking nog in orde is, kunnen we de isolatieplaten daar ook bovenop aanbrengen. We zorgen dat de platen op hun plaats blijven liggen door een laag kiezels of tegels erop te leggen. Deze manier van isoleren is wel wat minder effectief.

Meer informatie en contact

Bent u geïnteresseerd in het laten isoleren van uw plat dak door Nu Isoleren? Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak voor advies. Ook voor vragen over deze en andere diensten kunt u altijd bij ons terecht. Nu Isoleren: dé isolatiespecialist in de regio Geldrop voor het isoleren van uw plat dak!