Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen platdak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Platdak isolatie Den Bosch

Woont u in de regio Den Bosch en heeft u een platdak dat isolatie nodig heeft? Nu Isoleren uit Waalre is al jaren gespecialiseerd in woningisolatie en helpt u snel en vakkundig om een goede laag kwaliteitsisolatie aan te brengen. Dat kan zowel van buitenaf als van binnenuit. Ook als uw platdak aan renovatie toe is, kunt u bij ons terecht!

Platdak isolatie in Den Bosch: waarom zou u dat doen?

Een goed geïsoleerd plat dak zal niet alleen het warmteverlies via het dak in de winter verminderen; in de zomer zal het de warmteoverdracht van het dak naar binnen beperken. Het binnenklimaat zal het hele jaar door dus beter zijn, en bovendien resulteert de isolatie in een lagere energierekening. Nu Isoleren heeft inmiddels honderden platte daken voorzien van isolatie. Bij ons kunt u daarom niet alleen rekenen op vakkundige plaatsing, maar ook op deskundig advies over de isolatie van uw platdak én de rest van uw woning.

Isolatiemethodes voor een platdak

Er zijn twee verschillende isolatiemethodes voor platte daken, waarbij de isolatie zich aan de binnen- of de buitenzijde van het dak bevindt.

  • Warm dak: De isolatie wordt boven op de dakconstructie aangebracht. Dat kan onder, maar ook boven op de dakbedekking. Er boven op is wat goedkoper, maar levert minder rendement op. Daarom raden we meestal aan om het onder de dakbedekking te laten aanbrengen; dit levert immers de beste isolatie op. We halen de bedekking weg, plaatsen de isolatieplaten en daarbovenop weer waterdicht materiaal. Met een nieuwe laag dakbedekking dekken we de boel af.
  • Koud dak: Bij een koud dak bevindt de isolatie zich tussen de dakconstructie en het plafond van de onderliggende ruimte. Deze methode gebruiken wij nauwelijks omdat er een aanzienlijk risico is op vochtophoping onder het dak, met vochtproblemen zoals schimmels tot gevolg. Dat komt doordat het vocht in de warmere lucht onder het koudere dak gemakkelijk condenseert.

Contact over platdak isolatie in Den Bosch

Wilt u weten wat wij in voor het isoleren van uw platdak in Den Bosch kunnen betekenen? Bent u benieuwd naar onze prijzen en alle mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Ook voor professioneel advies over platdak isolatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust even contact met ons op voor vragen, of plan alvast een afspraak in met één van onze adviseurs. Nu Isoleren helpt u graag!