Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen plat dak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Plat dak isoleren Den Bosch

Woont u in de regio Den Bosch en heeft u een specialist nodig om uw plat dak te isoleren? Nu Isoleren uit Waalre is al jaren gespecialiseerd in woningisolatie Wij helpen u dan ook graag snel en vakkundig om een goede laag kwaliteitsisolatie aan te brengen. Dat kan zowel van buitenaf als van binnenuit. Is uw plat dak al in enige mate geïsoleerd, maar wilt u een extra laag isolatie? Ook als uw plat dak aan renovatie toe is, kunt u bij ons terecht!

Plat dak laten isoleren in Den Bosch: waarom zou u dat doen?

Een goed geïsoleerd plat dak zal  het warmteverlies via het dak in de winter verminderen. In de zomer zal het de warmteoverdracht van het dak naar binnen echter ook beperken. Het binnenklimaat zal daardoor het hele jaar door beter zijn. Bovendien resulteert de isolatie in een lagere energierekening. Nu Isoleren heeft inmiddels honderden platte daken voorzien van isolatie. Bij ons kunt u daarom niet alleen rekenen op vakkundige plaatsing, maar ook op deskundig advies over de isolatie van uw plat dak én de rest van uw woning.

Isolatiemethodes voor een plat dak

Er zijn twee verschillende isolatiemethodes voor platte daken, waarbij de isolatie zich aan de binnen- of de buitenzijde van het dak bevindt.

  • Warm dak: De isolatie wordt boven op de dakconstructie aangebracht. Dat kan niet alleen onder, maar ook boven op de dakbedekking. Er boven op is wat goedkoper, echter levert het minder rendement op. Daarom raden we meestal aan om het onder de dakbedekking te laten aanbrengen; dit levert immers de beste isolatie op. We halen de bedekking weg, plaatsen vervolgens de isolatieplaten en daarbovenop weer waterdicht materiaal. Met een nieuwe laag dakbedekking dekken we de boel ten slotte af.
  • Koud dak: Hierbij bevindt de isolatie zich tussen de dakconstructie en het plafond van de onderliggende ruimte. Deze methode gebruiken wij echter nauwelijks omdat er een aanzienlijk risico is op vochtophoping onder het dak. Dat kan weer allerlei vochtproblemen opleveren, zoals bijvoorbeeld schimmels. Dat komt doordat het vocht in de warmere lucht onder het koudere dak gemakkelijk condenseert.

Contact over plat dak isoleren in Den Bosch

Wilt u weten wat wij voor het isoleren van uw plat dak in Den Bosch kunnen betekenen? Bent u benieuwd naar onze prijzen en alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Daarnaast bent u ook voor professioneel advies over plat dak isolatie aan het juiste adres bij ons. Neem daarom gerust even contact met ons op voor vragen, of plan alvast een afspraak in met één van onze adviseurs. Kortom: Nu Isoleren helpt u graag!