Skip to main content
platdak isolatie: plat dak isoleren met pir-platen.

Voordelen plat dak isolatie

  • Jaarlijks forse besparing op uw stookkosten en energierekening.
  • Koeler in de zomer.
  • Warmer in de winter.
  • Uw investering is binnen enkele jaren terugverdiend.
  • Beter voor het milieu.
  • Waardestijging van de woning door een groener energielabel.
Maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs

Plat dak isoleren Oirschot

Bent u op zoek naar een partner die uw plat dak kan isoleren in Oirschot of omgeving? Een verstandige keuze; een plat dak kan in de zomer immers voor extreme hitte zorgen en in de winter juist veel warmte verliezen. Dat resulteert in hoge energiekosten en ongemak. Nu Isoleren uit Waalre is gespecialiseerd in het aanbrengen van isolatiemateriaal op of onder platte daken. Of u nu kiest voor interne of externe isolatie, wij zorgen voor een effici├źnte en professionele afhandeling, van voorbereiding tot perfecte afwerking.

Waarom u uw plat dak wil laten isoleren door Nu Isoleren

Wij zullen altijd eerst bij u langskomen om een analyse te maken van uw dak, zodat we tot de beste oplossing kunnen komen. Als we gaan isoleren, doen wij dat altijd met hoogwaardige PIR isolatieplaten, een veelzijdig brandvertragend isolatiemateriaal met tal van voordelen:

  • Dun en licht: De isolatieplaten zijn dun en licht, maar bieden uitstekende isolatie dankzij hun hoge isolatiewaarde (lambdawaarde). Dit betekent dat dikkere platen overbodig zijn, wat vooral op platte daken ideaal is om de dakrand minimaal 10 cm hoog te houden.
  • Uitstekende dampdichtheid: De PIR isolatieplaten hebben een uitstekende dampdichtheid, wat voorkomt dat vochtige lucht in de platen dringt en condensatie en schimmelvorming voorkomt.
  • Minimaal extra gewicht: Het lichte gewicht van de platen zorgt voor minimaal extra gewicht op de dakconstructie, wat belangrijk is voor de stabiliteit. Het maakt het materiaal ook veel beter hanteerbaar voor onze vakmensen.
  • Sterkte: ondanks hun lichte gewicht zijn de platen supersterk, wat betekent dat ze bestand zijn tegen belasting, zoals het inrichten van een dakterras en eroverheen lopen.

Hoe wij uw plat dak isoleren in Oirschot

Voordat we beginnen met het isoleren van uw platte dak, komen we graag bij u langs in Oirschot om te bekijken hoe we de isolatie aan gaan pakken. In de meeste gevallen adviseren we externe isolatie vanwege het hogere rendement en het vermijden van vochtophoping in de dakconstructie. Bij externe isolatie kunnen we het isolatiemateriaal zowel onder als boven de dakbedekking aanbrengen.

Onder de dakbedekking wordt doorgaans een betere isolatie bereikt, maar dit breng wel een wat hogere investering met zich mee. We verwijderen de bestaande dakbedekking, plaatsen de PIR platen, leggen een waterdichte laag aan en voorzien alles van nieuwe dakbedekking.

Als we de isolatie boven op de bestaande dakbedekking aanbrengen, houden we de platen op hun plaats door een laag grind of tegels te installeren.

Neem contact op over plat dak isolatie in Oirschot

Wilt u meer informatie over onze platdakisolatiediensten in Oirschot en omgeving? Bent u benieuwd naar onze tarieven? Aarzel niet om contact op te nemen met Nu Isoleren voor een informatief gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Begin vandaag nog met besparen op uw energierekening en geniet van meer comfort met plat dak isolatie van Nu Isoleren!