Spouwmuurisolatie Brabant

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige, relatief goedkope manier om de buitenmuren van uw woning in Brabant te laten isoleren. Het levert een flinke besparing op voor uw energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien levert het niet alleen voordelen op in de winter, maar ook in de zomer. In de winter houdt de isolatie binnen de warmte vast, in de zomer houdt deze de warmte juist buiten de deur.

Nuisoleren.nl is een Brabants bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn. Maar is uw woning in Brabant wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Bouwjaar <1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur.

Bouwjaar 1925-1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar >1975

Vanaf dat jaar werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Werkwijze

Wanneer u besluit uw spouwmuren te laten isoleren, zullen wij een afspraak met u maken om een isolatiecheck uit te komen voeren. Een expert zal dan bij u langskomen om de situatie ter plekke te bekijken, zodat we een scherpe offerte op maat voor u kunnen maken. Het isoleren zelf is meestal binnen één dag gebeurd, vaak zelfs nog sneller. Onze isolatieteams zijn perfect op elkaar ingespeeld en werken vlot en efficiënt, zodat u zo weinig mogelijk overlast ondervindt van de werkzaamheden. Deze vinden overigens buiten uw huis plaats.

  • Allereerst worden er volgens een vast patroon, op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm, kleine gaatjes geboord op de kruisingen van de voegen in uw buitenmuren. De gaatjes zullen een doorsnede hebben van tussen de 1,4 cm en 1,8 cm, afhankelijk van het isolatiemateriaal dat we gebruiken.
  • Via de geboorde gaatjes wordt het isolatiemateriaal de spouw ingeblazen. Daarbij werken we van beneden naar boven.
  • Wanneer de spouw helemaal gevuld is, worden de vulgaatjes weer netjes dichtgesmeerd en weggewerkt met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen. U ziet er niets meer van!

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld.
  • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar.
  • CO²-uitstoot gaat omlaag. Om deze reden kunt u ook in aanmerking komen voor subsidie. Daarmee kunt u een deel van de kosten terugkrijgen van de overheid.
  • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

Contact

Als uw Brabantse woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, twijfel dan niet en laat ons het doen! Neem ook voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op.