Skip to main content

Spouwmuurisolatie Helmond

Woont u in Helmond of omgeving en overweegt u spouwmuurisolatie? Laat het doen door Nu Isoleren, dé Brabantse specialist op dit gebied! U bent bij ons niet alleen zeker van een snelle en kwalitatief hoogstaande service, wij garanderen u ook nog eens de laagste prijs van Nederland.

Waarom spouwmuurisolatie in Helmond?

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope isolerende maatregel die snel uit te voeren is. U kunt hiermee direct zo’n 30% op uw energierekening besparen en de klus is meestal binnen een dag geklaard. Bovendien is uw investering gemiddeld binnen 4 jaar terugverdiend.

EPS-parels

De meeste huizen van na 1925 hebben spouwmuren, en kunnen dus voorzien worden van spouwmuurisolatie. We vullen de lege ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur op met isolerend materiaal. Meestal gebruiken wij daar HR++ EPS-parels voor. Dat zijn ronde piepschuim bolletjes, waaraan tijdens de productie een klein beetje grafiet wordt toegevoegd. Daardoor krijgt de parel een verhoogde isolatiewaarde. Samen met een hoogwaardige, gecertificeerde lijm worden de EPS-parels de spouwmuur ingeblazen, waardoor ze goed aan elkaar blijven kleven en een mooi geheel vormen in de spouwmuur.

E-foam

Een ander isolatiemateriaal dat wij gebruiken is E-foam. Dit isolatiemateriaal is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor het na-isoleren van spouwmuren. Er is dan al isolatiemateriaal aanwezig, maar dat is niet (meer) van voldoende kwaliteit. De isolatieplaat is bijvoorbeeld te dun, of het materiaal is door de jaren heen ingezakt of verpulverd. Het E-foam wordt luchtgeblazen in de muur gebracht, waar het uitzet en het aanwezige materiaal in elkaar drukt. Zo vormt zich een nieuwe, uniforme isolatielaag. Dankzij E-foam hoeft de oude isolatie dus niet te worden weggehaald, wat veel hak- en breekwerk voorkomt!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur
spouwmuurisolatie stap 1

Spouwmuurisolatie in Helmond: onze werkwijze

U zult weinig overlast ervaren van de werkzaamheden. Spouwmuurisolatie kunnen we namelijk niet alleen snel uitvoeren, we hoeven ook geen muren te breken. We boren vanaf de buitenkant van uw huis kleine vulgaten in de voegen tussen de bakstenen, op ongeveer 80 cm van elkaar. De vulgaten zelf hebben een diameter van tussen de 14 en 18 mm. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal vervolgens de spouw in geblazen, waarna we ze weer netjes dichtmaken met specie die dezelfde kleur heeft als de rest van de voeg.

Is uw woning in Helmond geschikt voor spouwmuurisolatie?

Weet u niet zeker of uw woning in Helmond geschikt is voor spouwmuurisolatie? U kunt dit makkelijk zelf controleren door te bekijken wat de dikte van uw buitenmuren is. Bij een dikte van meer dan 24 cm is er sprake van een spouwmuur.

Milieu en subsidie voor spouwmuurisolatie in Helmond

Het isoleren van spouwmuren heeft niet alleen een positief effect op uw energierekening en leefklimaat; ook voor het milieu is het gunstig. Omdat uw CO²-uitstoot flink naar beneden gaat, kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Op die manier kunt u ongeveer 30% van de gemaakte kosten terugkrijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste waar u aan dient te voldoen zijn:

  • U bent zelf eigenaar van de woning en gebruikt deze ook als hoofdverblijf;

  • Spouwmuurisolatie is onderdeel van een set van minimaal twee energiebesparende maatregelen. U kunt het bijvoorbeeld combineren met een andere isolatiemaatregel zoals vloer- of bodemisolatie of dakisolatie, maar ook met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of met de aansluiting op een warmtenet;

  • De maatregelen moeten uitgevoerd zijn door een erkend bedrijf (zoals Nu Isoleren);

  • U mag de subsidie maximaal twaalf maanden na uitvoering van de eerste maatregel aanvragen;

  • Het gebruikte materiaal moet een hoge isolatiewaarde hebben. De minimale waarden zijn vastgelegd per categorie.

  • Er is een minimum en een maximum gesteld aan het te isoleren oppervlak.

De subsidie voor spouwmuurisolatie bedraagt in 2024 €8,- per m². Uiteraard komt al het materiaal dat Nu Isoleren gebruikt hiervoor uiteraard in aanmerking vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen.

Contact

Voor meer informatie of een vrijblijvend, gratis adviesgesprek kunt u vandaag nog contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u in Helmond of omgeving langs!

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN