Skip to main content

Spouwmuurisolatie Tilburg

Bent u op zoek naar een bedrijf in de buurt van Tilburg dat uw spouwmuren kan isoleren? Nu Isoleren heeft alle kennis en vakmanschap in huis om de klus snel, goed en goedkoop te klaren! Spouwmuurisolatie is een snelle en makkelijke manier om vele euro’s te besparen op uw energierekening. Bovendien is de investering al binnen 1,5 tot 4 jaar terugverdiend. En Nu Isoleren rekent altijd de scherpst mogelijke prijs!

Voordelen van spouwmuurisolatie in Tilburg

Naast besparing op uw rekening heeft spouwmuurisolatie nog veel meer voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje:

 • Een waardestijging van uw woning: u krijgt immers een groener label.

 • De temperatuur binnen zal beter verdeeld worden en aangenamer aanvoelen.

 • Ook in de zomer kunt u profijt hebben van de spouwmuurisolatie. De de warmte blijft veel beter buiten, waardoor het veel langer koel blijft in huis.

 • Het is ook nog eens goed voor het milieu omdat u minder energie verbruikt.

Is uw Tilburgse woning wel geschikt voor spouwmuurisolatie?

 • Voor huizen gebouwd vóór 1925 geldt meestal dat ze niet geschikt zijn voor spouwmuurisolatie omdat ze simpelweg geen spouwmuren hebben. U kunt dit overigens controleren door de dikte van de muur op te meten. Als deze minder dan 24 cm breed is, dan heeft u geen spouwmuur. Bij een breedte van meer dan 24 cm is er wel sprake van een spouwmuur.

 • Huizen met een bouwjaar dat ligt tussen 1925 en 1975 zijn bijna altijd geschikt voor spouwmuurisolatie. Soms is de spouwmuur direct bij de bouw geïsoleerd, maar meestal niet.

 • Huizen met een bouwjaar na 1975 zijn vaak direct bij de bouw al voorzien van spouwmuurisolatie, maar dit kan vaak maar matig of slecht gebeurd zijn. Nu Isoleren komt graag bij u in Tilburg langs om te kijken of na isoleren nodig is.

Subsidie

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor het uit laten voeren van spouwmuurisolatie. Er zijn zowel landelijke als soms ook regionale regelingen daarvoor. Wat de actuele mogelijkheden zijn in Tilburg, zou u het beste even op kunnen vragen bij uw gemeente, of raadpleeg hun website.

De landelijke ISDE subsidieregeling kan door iedereen aangevraagd worden die spouwmuurisolatie laat uitvoeren, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. De belangrijkste zijn:

 • Voor een subsidie tot 15% van de kosten, kunt u alleen spouwmuurisolatie uit laten voeren.
 • U neemt minimaal 2 energiebesparende maatregelen voor een subsidie van 30% van de kosten. Dat kan naast spouwmuurisolatie nog een andere isolerende maatregel zijn, zoals vloer- of dakisolatie, of u combineert het met de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp, of met de aansluiting op een warmtenet.

 • De eerste maatregel mag maximaal 12 maanden voor de subsidieaanvraag uitgevoerd zijn. De subsidie kan pas achteraf aangevraagd worden, na uitvoering en betaling.

 • U dienst zelf eigenaar te zijn van de woning om de subsidie aan te vragen, en gebruikt die ook als hoofdverblijf.

 • De werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkend bedrijf, zoals Nu Isoleren.

Andere regelingen

De overheid heeft nog meer regelingen opgezet om consumenten te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de verlaging van de btw op de arbeidskosten van 21% naar 9%, of bijvoorbeeld de Energiebespaarlening. Dat is een lening waarmee u tegen zeer gunstige voorwaarden en een lage rente de uitvoering van verschillende maatregelen kunt bekostigen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis vrijblijvend adviesgesprek.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur