Skip to main content

Spouwmuurisolatie Den Bosch

Wilt u uw woning in Den Bosch of omgeving energiezuiniger maken? Spouwmuurisolatie is één van de snelste en meest rendabele maatregelen die u hiervoor kunt nemen, en Nu Isoleren doet het voor u! Nu Isoleren is een gespecialiseerd bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van:

Voor een scherpe prijs voeren wij de isolatiemaatregelen uit die u wenst.

Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Dit hangt af van een aantal factoren. Allereerst kijken we naar het bouwjaar van uw woning in Den Bosch.

Bouwjaar <1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur.

Bouwjaar 1925-1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar >1975

Vanaf dat jaar werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Verder moet gekeken worden naar bijvoorbeeld de staat van de spouw (spouwvervuiling) en de poreusheid en dampdichtheid van de muur. Wij komen graag naar Den Bosch toe om een isolatiecheck voor u uit te voeren en de mogelijkheden in kaart te brengen.

Waarom spouwmuurisolatie voor uw woning in Den Bosch?

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige, relatief goedkope manier om uw buitenmuren te laten isoleren. Het levert een flinke besparing op voor uw energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien levert het niet alleen voordelen op in de winter, maar ook in de zomer. In de winter houdt de isolatie binnen de warmte vast, in de zomer houdt deze de warmte juist buiten de deur.

Nu Isoleren is een bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie in de omgeving van Den Bosch. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn.

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld.

  • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar.

  • Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie, zoals bijvoorbeeld de ISDE-subsidie. Ook is er vaak op gemeentelijk niveau nog wat geregeld. Kijk daarvoor op de website van de gemeente.
  • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

Materialen

Nu Isoleren werkt in principe met twee soorten isolatiemateriaal: E-foam en EPS-parels. Dat zijn de meest effectieve materialen als het om warmte-isolatie gaat, en bovendien niet duur.

Dit milieuvriendelijke isolatieschuim wordt via kleine gaatjes in de voegen van uw buitenmuur de spouw ingeblazen, waar het na uitharding een vormvaste, volledig naadloze isolatieplaat zal vormen. Dit isolatiemateriaal is ideaal om te gebruiken voor na-isolatie. Het schuimt mooi op na inbreng en het drukt oud, al aanwezig isolatiemateriaal weg. Dit hoeft dus niet van tevoren verwijderd te worden. Het resultaat is een mooie naadloze nieuwe isolatieplaat.

Deze parels bestaan uit piepschuim bolletjes waaraan een laagje grafiet is toegevoegd. Dat zwarte laagje zorgt ervoor dat de warmte uitstekend gereflecteerd wordt. De bolletjes worden met een hoogwaardige, duurzame lijm via kleine gaatjes in de spouw geblazen, waardoor ze mooi aan elkaar zullen kleven en er een solide isolatieplaat ontstaat.

Wij gebruiken de HR++ EPS-parels, met een hoge isolatiewaarde. Dit isolatiemateriaal is het meest vochtbestendige dat er bestaat. Het is damp-open, wat wil zeggen dat het blijft ademen zodat vocht dat in de spouwmuur aanwezig is, toch kan ontsnappen. Bovendien is zeer goed bestand tegen vocht en schimmels.

Contact

Als uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, twijfel dan niet en laat ons het doen! Wij komen graag naar Den Bosch om een isolatiecheck uit te voeren. Neem voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur