Skip to main content
Dak isolatie

Dak isoleren

By april 4, 2022december 29th, 2022No Comments

Denkt u erover om uw dak te laten isoleren? Nuisoleren.nl heeft de kennis en kunde in huis om dit voor u te verzorgen.

De grootste voordelen van het laten isoleren van uw dak zijn:

  • Energiekostenbesparing: U investeert één keer, en zult vervolgens elk jaar profiteren doordat uw energierekening zoveel lager zal uitvallen;
    Uw huis zal behaaglijker aanvoelen;
  • Ook in de zomer profiteert u van dakisolatie omdat de warmte veel beter buitengehouden zal worden;
  • Het isoleren van uw dak zorgt voor minder broeikasgasuitstoot omdat u veel minder hoeft te stoken;

Hoe is het met mijn dakisolatie gesteld?

Zo’n 20% van de Nederlandse daken zijn helemaal niet geïsoleerd, maar bij de 80% waarbij dat wel gebeurd is, voldoet de isolatie vaak maar matig. Het is dan ook verstandig om eens te kijken hoe het met de isolatie van uw dak staat.

  • Huizen gebouwd vóór 1975 zijn bij de bouw niet geïsoleerd, maar het is mogelijk dat bewoners zelf hebben gezorgd voor dakisolatie. Meestal is dat slechts een dunne laag van 3 tot 5 centimeter. Het is dan verstandig om het dak opnieuw te isoleren, of de bestaande isolatie te verbeteren.
  • Huizen gebouwd tussen 1975 en 1993 zijn wel al geïsoleerd bij de bouw, maar vaak is de isolatielaag maar matig. Ook in dit geval is het verstandig om verbetering van de isolatie te overwegen.
  • Als uw huis een bouwjaar heeft dat na 1993 ligt, dan is er bij de bouw al een redelijke tot goede isolatie aangebracht. Bij deze huizen is verbetering van de isolatie niet nodig.

Om te bepalen hoe het gesteld is met de isolatie van uw dak, kunt u eens onder een dakpan kijken of achter een schot om te zien of er isolatiemateriaal aanwezig is en welke dikte die dan heeft.

Spouwmuurisolatie parels

Isolatiecheck

Heeft u een plat dak? Dat kan op twee manieren geïsoleerd worden: van binnenuit en van buitenaf. Schakel Nu Isoleren ook in voor platdak isolatie voor de beste resultaten. Om te kunnen bepalen of en hoe uw dak geïsoleerd kan worden, komen wij graag bij u langs om een isolatiecheck uit te voeren. Aan de hand van onze bevindingen zullen wij dan een vrijblijvende offerte op maat voor u maken, zodat u weet waar u aan toe bent.

Dakisolatie of zolderisolatie

Het kan soms verstandiger zijn om de zoldervloer te isoleren en niet het dak. Omdat het meestal makkelijker is om zolderisolatie uit te voeren, zijn de kosten daarvoor lager. Wanneer u uw zolder alleen gebruikt als opslag en hem niet verwarmt, en u hem volledig af kunt sluiten middels bijvoorbeeld een luik, kunt u in plaats van dakisolatie, ook heel goed zolderisolatie laten uitvoeren.

Wanneer u de zolder gebruikt als verblijf en hem ook verwarmt, is het juist verstandig om het dak te isoleren. Overigens heeft het geen zin om de zoldervloer te isoleren wanneer de zolder niet volledig afgesloten kan worden. Dakisolatie is dan de juiste oplossing.

Contact

Heeft u besloten dat u uw dak door ons wilt laten isoleren, of heeft u nog vragen? Neem dan snel contact op met nuisoleren.nl. Wij helpen u graag verder!