Skip to main content
Dak isolatie

Dak isoleren buitenzijde

By april 4, 2022mei 24th, 2022No Comments

Wilt u uw dak laten isoleren vanaf de buitenkant? De specialisten van Nu isoleren helpen u hier graag mee verder. Het voordeel van het isoleren van het dak van buitenaf, is dat de isolatie optimaal is. U kunt een mooie dikke laag laten aanbrengen en het isolatiemateriaal wordt niet onderbroken door dakspanten.

Plat dak isoleren

Een plat dak kan eigenlijk altijd het beste vanaf de buitenzijde worden geïsoleerd. Als u het dak laat isoleren vanuit de binnenkant, is er een grote kans dat vocht zich gaat ophopen en houtrot zal gaan optreden.

Er zijn twee manieren om een plat dak te isoleren:

1. Dakisolatieplaten onder de dakbedekking

Dit is de beste manier van isoleren. De dakbedekking wordt weggehaald, de isolatieplaten worden aangebracht. Daarbovenop zullen we waterdicht materiaal gaan leggen, en daar overheen komt een nieuwe laag dakbedekking.

Het kan zijn dat de dakrand te laag wordt. Deze moet dan nog verhoogd worden. Een dakrand moet minimaal 10 cm hoog zijn, anders bestaat de kans dat het regenwater bij een sterke wind over de dakrand heen sijpelt in plaats van door de regenpijp.

2. Dakisolatieplaten op de dakbedekking

Hierbij blijft de bestaande dakbedekking liggen. De dakisolatieplaten leggen we daar bovenop. Om ze op hun plaats te houden, zullen wij een laag grind of tegels aanbrengen. Een voorwaarde is hierbij wel dat de bestaande dakbedekking nog in orde is. Verder levert dit een wat minder goede isolatie op dan bij dakisolatie onder de dakbedekking.

Schuin dak isoleren

Het isoleren van een schuin dak kan heel goed van binnen, maar het effect is nog groter als dit vanaf de buitenzijde gebeurt. De dakpannen worden daarbij verwijderd, het isolatiemateriaal wordt aangebracht en de pannen kunnen er weer terug op. Zeker als uw dakpannen aan vervanging toe waren, is dit de beste optie. Uw dakpannen hoeven er dan immers maar één keer afgehaald te worden.

Wilt u meer weten of heeft u graag advies?

Neemt u bij vragen of voor een gratis vrijblijvende offerte contact met ons op.