Skip to main content
Dak isolatie

Dak isoleren buitenzijde

By april 4, 2022maart 19th, 2024No Comments

Wilt u uw dak laten isoleren vanaf de buitenzijde? De specialisten van Nu isoleren helpen u hier graag mee verder. Het voordeel van het isoleren van het dak van de buitenzijde is dat de isolatie optimaal is. U kunt een mooie dikke laag laten aanbrengen en het isolatiemateriaal wordt niet onderbroken door dakspanten. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor subsidie.

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren kan eigenlijk altijd het beste vanaf de buitenzijde worden gedaan. Als u het dak laat isoleren vanuit de binnenkant, is er een grote kans dat vocht zich gaat ophopen en houtrot zal gaan optreden.

Er zijn twee manieren om een plat dak te isoleren:

1. Dakisolatieplaten onder de dakbedekking

Dit is de beste manier van isoleren. We halen de dakbedekking weg, waarna we isolatieplaten aanbrengen. Daarbovenop zullen we waterdicht materiaal gaan leggen, en daar overheen komt een nieuwe laag dakbedekking.

Het kan zijn dat de dakrand te laag wordt. Deze moet dan nog verhoogd worden. Een dakrand moet minimaal 10 cm hoog zijn, anders bestaat namelijk de kans dat het regenwater bij een sterke wind over de dakrand heen sijpelt in plaats van door de regenpijp.

2. Dakisolatieplaten op de dakbedekking

Hierbij blijft de bestaande dakbedekking liggen. De dakisolatieplaten leggen we daar bovenop. Om ze op hun plaats te houden, zullen wij een laag grind of tegels aanbrengen. Een voorwaarde is hierbij wel dat de bestaande dakbedekking nog in orde is. Verder levert dit een wat minder goede isolatie op dan bij dakisolatie onder de dakbedekking, maar het is wel wat goedkoper.

Schuin dak isoleren

Nu Isoleren brengt isolatiemateriaal bij een schuin dak niet van buiten aan, maar van binnen. We brengen op vakkundige wijze isolatiemateriaal aan tussen de dakspanten, waarna we alles netjes afdekken. Het isoleren van een schuin dak levert veel comfort en rendement op; zeker als de zolderverdieping ook nog in gebruik is als slaap- of werkruimte. Is de zolderruimte alleen in gebruik als opslagruimte? Dan is het het overwegen waard om alleen de vloer van de zolder te isoleren. U houdt dan de warmte van uw woning weg uit de zolder, waardoor u minder energie nodig heeft om het huis te verwarmen.

Wilt u meer weten of heeft u graag advies?

Neemt u bij vragen of voor een gratis vrijblijvende offerte met ons op.