Skip to main content
Dak isolatie

Dak isoleren binnenkant

By april 5, 2022maart 19th, 2024No Comments

Als u uw dak wil laten isoleren aan de binnenkant, kunnen wij dat voor u verzorgen. Nu-isoleren is de specialist van Nederland en garandeert de laagste prijs. Wij zijn gespecialiseerd in platdak isolatie en doen dit meestal vanaf de buitenkant. Soms zijn er echter omstandigheden waardoor u liever kiest voor isolatie van binnenuit. Natuurlijk kunnen wij u daarmee ook van dienst zijn.

Platdak isolatie

Onder een platdak kan het in de zomer al snel erg warm worden, terwijl er in de winter juist veel warmte verloren kan gaan via het dakoppervlak. Door uw platdak te isoleren, kunt u dus niet alleen veel energie besparen in de winter, maar in de zomer ook merken dat het binnenklimaat veel aangenamer is.

Platte daken isoleren we liefst vanaf de buitenkant vanwege het gevaar van vochtophoping bij isolatie van binnenuit. Er zijn twee manieren om een platdak te isoleren van buitenaf: op, of onder de dakbedekking. Wilt u meer weten over platdak isolatie door Nu Isoleren, klik dan hier.

Waarom het dak isoleren aan de binnenkant

Het voordeel van het isoleren vanuit de binnenkant, is dat de dakbedekking intact blijft. Er moeten wel wat voorzorgsmaatregelen genomen worden om te voorkomen dat vocht zich gaat ophopen tussen het dak en het isolatiemateriaal. Vocht kan namelijk de isolatiewaarde van het materiaal op een negatieve manier beïnvloeden. Dit probleem is heel goed te voorkomen. We kunnen bijvoorbeeld een dampscherm plaatsen aan de warme zijde van de isolatielaag. Een dampscherm voorkomt dat vocht van binnen in de woning het isolatiemateriaal binnendringt.

Met een onderdak wordt voorkomen dat vocht van buitenaf naar binnen doordringt en in het isolatiemateriaal terechtkomt. Mocht dit niet aanwezig zijn, dan kan het dak nog steeds van binnenuit geïsoleerd worden, maar zijn er wel verdere maatregelen nodig.

Wat kunnen we doen als er geen onderdak aanwezig is

  • Er bestaan vochtwerende isolatieplaten die we kunnen aanbrengen. Deze behouden hun isolatiewaarde, ook als ze in contact komen met vocht en water. Het is eigenlijk alleen verstandig om het dak op deze manier van binnen te isoleren als het vernieuwen van het dak op niet al te lange termijn al op de planning staat.
  • U kunt ook de zoldervloer laten isoleren. Daarmee is de zolder zelf niet geïsoleerd, maar de rest van het huis wel. Dit is een goede en goedkope oplossing voor als er geen onderdak aanwezig is en u de zolder kunt afsluiten door middel van bijvoorbeeld een luik.
  • U kunt er ook voor kiezen om een onderdak langs de buitenzijde te laten plaatsen. Dan moet de dakbedekking wel alsnog tijdelijk verwijderd worden.
  • Een andere mogelijkheid is om een onderdak langs de binnenzijde te plaatsen maar dit raden wij af. Uw houten dakconstructie kan nog altijd te maken krijgen met vocht van buitenaf en de kans op schimmels is groot.

Het dak isoleren vanuit de binnenkant is dus zeker een mogelijkheid als er een onderdak aanwezig is.

Wilt u hier meer over weten?

Neem contact op met nuisoleren.nl voor meer informatie, wij helpen u graag verder. Onze specialisten kunnen u het best voorzien van de juiste informatie.