Spouwmuurisolatie Eindhoven

Nu Isoleren is een bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie in de omgeving van Eindhoven. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn.

Waarom spouwmuurisolatie?

Het laten isoleren van uw woning heeft de volgende voordelen

  • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld.

  • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar.

  • In zomer én winter profijt van spouwmuurisolatie: in de winter houdt de isolatie de warmte binnen, en in de zomer juist buiten de deur.

  • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

Is uw woning in Eindhoven geschikt voor spouwmuurisolatie

Maar is uw woning in Eindhoven wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Bouwjaar <1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur.

Bouwjaar 1925-1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar >1975

Vanaf dat jaar werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Werkwijze

Het isoleren van uw spouwmuren is een klus die Nu Isoleren meestal binnen een dag voor u kan uitvoeren, en vaak nog sneller. Onze teams zijn vakkundig en uitstekend op elkaar ingespeeld, waardoor ze snel en efficiënt te werk kunnen gaan. Wanneer onze expert bij u een isolatiecheck heeft gedaan en u akkoord bent gegaan met onze op maat gemaakte offerte, maken wij een afspraak om de spouwmuurisolatie bij u uit te komen voeren.

  • Er wordt begonnen met het boren van kleine vulgaatjes aan de buitenkant van de spouwmuren op de kruisingen van de voegen. De gaatjes liggen op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm en hebben een doorsnee van tussen de 14 en 18 mm, afhankelijk van het te gebruiken isolatiemateriaal.

  • Via deze vulgaatjes wordt vervolgens het isolatiemateriaal met enige kracht de spouw ingeblazen. Daarbij wordt gewerkt van beneden naar boven.

  • Als de spouw volledig gevuld is, worden de gaatjes weer netjes opgevuld en weggewerkt met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen zodat u er niets meer van zult zien.

Subsidie verlaging CO²-uitstoot

Met spouwmuurisolatie wordt de uitstoot van CO² van uw huishouden behoorlijk naar beneden gebracht. De overheid vindt die vermindering erg belangrijk en heeft dan ook een aantal regelingen in het leven geroepen waarmee de consument gestimuleerd wordt om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Zo is het btw-tarief op de arbeidsuren verlaagd van 21% naar 9%, en kunt u onder bepaalde voorwaarden ook subsidie krijgen, zodat u een deel van de kosten terug kunt krijgen.

Contact

Als uw woning in Eindhoven geschikt is voor spouwmuurisolatie, twijfel dan niet en laat ons het doen! Neem voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op.