Skip to main content

Spouwmuurisolatie Eindhoven

Nu Isoleren is een bedrijf dat  gespecialiseerd in spouwmuurisolatie dat gevestigd is in de regio Eindhoven. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn.

Spouwmuurisolatie in Eindhoven: Waarom?

Het laten isoleren van uw woning heeft o.a. de volgende voordelen:

  • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld;

  • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar;

  • In zomer én winter profijt van spouwmuurisolatie: in de winter houdt de isolatie de warmte binnen, en in de zomer juist buiten de deur;

  • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

spouwmuurisolatie parels blazen of e-foam inbrengen.

Is uw woning in Eindhoven geschikt voor spouwmuurisolatie?

Maar is uw woning in Eindhoven wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Bouwjaar <1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft deze wel een spouw.

Bouwjaar 1925-1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar >1975

Vanaf 1975 zijn de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Werkwijze voor spouwmuurisolatie in Eindhoven

Het isoleren van uw spouwmuren is een klus die Nu Isoleren meestal binnen een dag voor u kan uitvoeren, en vaak nog sneller. Onze teams zijn vakkundig en uitstekend op elkaar ingespeeld, waardoor ze snel en efficiënt te werk kunnen gaan. Allereerst komt onze expert bij u in Eindhoven een isolatiecheck uitvoeren voor de spouwmuurisolatie. Als u vervolgens akkoord gaat met onze op maat gemaakte offerte, dan maken wij een afspraak om de spouwmuurisolatie bij u uit te komen voeren.

  • We beginnen met het boren van kleine vulgaatjes aan de buitenkant van de spouwmuren op de kruisingen van de voegen. De gaatjes liggen op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm en hebben een doorsnee van tussen de 14 en 18 mm, afhankelijk van het te gebruiken isolatiemateriaal.

  • Via deze vulgaatjes wordt vervolgens het isolatiemateriaal met enige kracht de spouw ingeblazen. Dit kan E-foam zijn, maar we werken ook met isolatieparels. Daarbij wordt gewerkt van beneden naar boven.

  • Als de spouw volledig gevuld is, worden de gaatjes ten slotte weer netjes opgevuld en weggewerkt met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen zodat u er niets meer van zult zien.

Subsidie verlaging CO²-uitstoot

Met spouwmuurisolatie kunt u de uitstoot van CO² van uw huishouden behoorlijk naar beneden brengen. De overheid vindt die vermindering erg belangrijk en heeft dan ook een aantal regelingen in het leven geroepen om de consument te stimuleren om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Zo is het btw-tarief op de arbeidsuren verlaagd van 21% naar 9%, en kunt u onder bepaalde voorwaarden ook in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie, zodat u een deel van de kosten terug kunt krijgen. Ook in de regio Eindhoven zelf kunnen er aanvullende regelingen zijn. Kijk voor meer informatie daarover op de website van uw gemeente.

Contact

Als uw woning in Eindhoven geschikt is voor spouwmuurisolatie, twijfel dan niet en laat ons het doen! Neem voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN
Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur