Skip to main content

Spouwmuurisolatie Breda

Nu Isoleren is dé specialist op het gebied van spouwmuurisolatie. Overweegt u spouwmuurisolatie van uw woning in Breda? Bij ons bent u aan het juiste adres voor vakkundige en voordelige isolatie van uw spouwmuren.

Het nut van spouwmuurisolatie

Het laten isoleren van uw woning heeft de volgende voordelen:

 • Uw woning zal in waarde stijgen door een groener energielabel

 • Het milieu wordt minder belast door minder CO²-uitstoot

 • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

 • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld.

 • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar.

 • In zomer én winter profijt van spouwmuurisolatie: in de winter houdt de isolatie de warmte binnen, in de zomer juist buiten de deur.

Nu Isoleren gaat snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn.

Is uw woning in Breda geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om deze vraag goed te beantwoorden, moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Als uw woning van vóór 1925 is, dan heeft deze hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft deze wel een spouw en kan spouwmuurisolatie aangebracht worden.

Ligt het bouwjaar tussen 1925 en 1974, dan is er meestal wel een spouwmuur aanwezig maar werd deze niet direct bij de bouw geïsoleerd. Voor deze woningen is spouwmuurisolatie een interessante optie!

Vanaf 1975 werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd, maar niet altijd. In sommige gevallen gebeurde dit ook maar matig. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Subsidie

De overheid vindt het terugdringen van de CO²-uitstoot ontzettend belangrijk. Om consumenten te stimuleren om een investering te doen in energiebesparende maatregelen, zijn er een aantal regelingen in het leven geroepen. Eén daarvan is de zogenaamde ISDE-subsidieregeling. Wanneer u aan een aantal voorwaarden voldoet, kunt u hier ook gebruik van maken. De belangrijkste voorwaarden hiervoor zijn:

 • U neemt één energiebesparende maatregel voor 15% subsidie op de gemaakte kosten, en twee energiebesparende maatregelen voor een tegemoetkoming van tot wel 30%. U kunt naast spouwmuurisolatie ook andere isolerende maatregelen nemen. Ook kunt u kiezen voor de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, óf de aansluiting van uw woning op een warmtenet;

 • De subsidie kan aangevraagd worden nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald, maximaal 12 maanden na de uitvoering van de eerste maatregel;

 • U bent zelf eigenaar van de woning en u bewoont het huis ook zelf;

 • De maatregelen worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. Wanneer u het zelf doet, heeft u geen recht op deze subsidie;

 • Het gebruikte isolatiemateriaal moet een hoge isolatiewaarde hebben; de vereiste minimumwaarden zijn per categorie vastgelegd in de voorwaarden voor de subsidie.

Regionale regelingen voor spouwmuurisolatie in Breda

Het is mogelijk dat er in Breda door de gemeente nog andere regelingen van toepassing zijn waarvan u kunt profiteren als u spouwmuurisolatie laat uitvoeren. Kijkt u voor de mogelijkheden in uw buurt op de website van uw gemeente.

Contact

Als uw Bredase woning geschikt is voor spouwmuurisolatie, twijfel dan niet en laat ons het doen! Neem voor verdere vragen vrijblijvend contact met ons op.

spouwmuurisolatie Breda