Skip to main content

Spouwmuurisolatie Veldhoven

Denkt u aan spouwmuurisolatie voor uw woning in Veldhoven? Laat het doen door Nu Isoleren. Onze vakmensen kunnen uw spouwmuren doorgaans binnen één dag voorzien van hoogwaardig isolatiemateriaal, waardoor u direct profiteert van een lagere energierekening.

Voordelen spouwmuurisolatie Veldhoven

Naast een aanzienlijke verlaging van uw stookkosten, heeft spouwmuurisolatie nog veel meer voordelen. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • een waardestijging van uw huis door een groener energielabel;

  • lagere milieubelasting door de vermindering van CO²-uitstoot;

  • De verbetering van uw leefcomfort doordat de temperatuur in huis veel aangenamer aanvoelt en beter verdeeld wordt over de woonvertrekken;

  • Ook in de zomer aangenamere temperaturen doordat op warme dagen uw huis veel langer koel blijft.

Onze werkwijze

Allereerst zullen wij een afspraak met u maken om bij u in Veldhoven een isolatiecheck uit te voeren. Deze is uiteraard geheel vrijblijvend. Door de situatie ter plaatse te bekijken en met u te bespreken wat uw wensen zijn, kunnen wij een mooie offerte op maat voor u maken.

Wanneer u akkoord bent gegaan met onze offerte, spreken we een dag af waarop we de spouwmuurisolatie komen uitvoeren. Meestal hebben we hier maar één dag voor nodig en alle werkzaamheden vinden buitenshuis plaats, zodat de overlast voor u tot een minimum beperkt wordt. De werkzaamheden zien er als volgt uit:

  • We boren kleine gaatjes in de buitenmuur op plekken waar de horizontale en verticale voegen elkaar kruisen. De gaatjes hebben een onderlinge afstand van zo’n 80 cm.

  • Via de vulgaatjes blazen we het isolatiemateriaal met enige kracht de spouw in, waar het uit zal harden en een naadloze plaat zal vormen.

  • Wanneer de gehele spouw gevuld is, zullen we de vulgaten weer netjes afdichten met een specie in dezelfde kleur als de voegen, zodat er naderhand niets meer van te zien is.

Spouwmuurisolatie of na-isolatie

Het is van belang om te weten of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Daarvoor wordt in de eerste plaats gekeken naar het bouwjaar van uw huis.

Bouwjaar voor 1925

Meestal zijn deze woningen niet geschikt voor spouwmuurisolatie omdat de buitenmuren vaak enkele muren zijn, zonder spouw. Soms zijn er echter wel spouwmuren aanwezig. Dit kunt u zelf controleren door de dikte van de buitenmuren te bepalen. Bij een dikte van minder dan 24 cm is er geen sprake van een spouwmuur. Is de muur wel dikker dan 24 cm, dan is er toch sprake van een spouwmuur en kan spouwmuurisolatie uitgevoerd worden

Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Bijna alle huizen gebouwd tussen 1925 en 1975 hebben spouwmuren en zijn daarom geschikt voor spouwmuurisolatie. In sommige gevallen is er al spouwmuurisolatie aanwezig maar deze kan in de loop der tijd zijn ingezakt of afgebrokkeld. Nu Isoleren komt graag bij U in Veldhoven kijken of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie dan wel na-isolatie.

Bouwjaar na 1975

Bij de bouw van huizen na 1975 is meestal al een spouwmuurisolatie aangebracht, maar deze kan verouderd zijn, waardoor het verstandig kan zijn om een na-isolatie uit te voeren.

Contact

Neemt u contact met ons op zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie voor uw woning in Veldhoven.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur