Skip to main content
Spouwmuurisolatie

Spouwmuur laten isoleren

By april 4, 2022december 30th, 2022No Comments

Bent u aan het overwegen om uw spouwmuur te laten isoleren? Nu Isoleren heeft alle expertise in huis om dit voor u zorgvuldig, snel en goedkoop te realiseren!

Lagere energierekening

Het isoleren van uw spouwmuur is een relatief voordelige en effectieve manier om direct te gaan besparen op uw energierekening. Uw stookkosten gaan gemiddeld tot zo’n 30% omlaag terwijl de ingreep meestal binnen een dag gebeurd is. U zult bovendien weinig overlast van de werkzaamheden ondervinden omdat er geen breekwerk aan te pas komt.

Waarom uw spouwmuren laten isoleren

Naast het feit dat uw energierekening aanzienlijk lager wordt, zijn er nog meer redenen waarom spouwmuurisolatie aantrekkelijk is:

  • Een aangenamer leefklimaat: De warmte in huis wordt veel beter over de ruimte verdeeld en ook veel beter vastgehouden. Ook zal het vochtgehalte in de lucht binnenshuis afnemen;
  • In de winter maar ook in de zomer zult u merken dat de temperatuur aangenamer is dan voorheen: De warmte wordt veel beter vastgehouden in de winter, maar in de zomer zal de spouwmuurisolatie ervoor zorgen dat de warmte van buiten veel minder snel in huis zal doordringen, zodat de temperatuur niet meer zo snel oploopt;
  • De CO²-uitstoot van uw huishouden zal afnemen doordat u veel minder energie verbruikt, en dat is natuurlijk gunstig voor het milieu.

Subsidie

Die reductie van CO²-uitstoot is de reden waarom de overheid u de mogelijkheid biedt om de ISDE-subsidie aan te vragen, zodat u een deel van de kosten daarmee kunt dekken. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste zijn:

  • U neemt naast de spouwmuurisolatie nog één andere energiebesparende maatregel. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, maar ook de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp, of de aansluiting op een warmtenet zijn maatregelen die onder deze regeling vallen;
  • U bent zelf eigenaar van de te isoleren woning en gebruikt deze als hoofdverblijf;
  • De maatregelen worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.

Nu Isoleren gaat bij het isoleren van een spouwmuur als volgt te werk:

  • we boren eerst een aantal kleine vulgaten in de buitenmuur. Dit gebeurt op de plekken waar de horizontale en verticale voegen elkaar kruisen, en we plaatsen ze op ongeveer 80 centimeter van elkaar. De vulgaten zelf hebben een diameter van tussen de 14 en 18 mm.
  • Vervolgens blazen we het isolatiemateriaal door deze vulgaten in de spouw.
  • Na het vullen dichten wij alle gaatjes weer netjes af. We gebruiken daarvoor een specie die speciaal op kleur is gemaakt zodat er geen kleurverschil is met de rest van het metselwerk.

Heb ik al spouwmuurisolatie?

Als uw woning gebouwd is tussen 1925 en 1975, dan is er waarschijnlijk sprake van een spouwmuur en is het isoleren ervan een hele goede maatregel om uw energierekening omlaag te brengen.

Na 1975 zijn de meeste woningen bij de bouw al voorzien van spouwmuurisolatie. Er waren toen echter nog geen strenge isolatienormen en vaak is er dan nog behoorlijk wat ruimte over in de spouw. Het is dan verstandig om de isolatie te upgraden met E-Foam, een milieuvriendelijk luchtgeblazen isolatieschuim. Deze zal zich volledig naadloos vasthechten aan de bestaande isolatie.

EPS-Parels

Voor het isoleren van een lege spouwmuur maken wij gebruik van zogenaamde HR++ EPS-parels. Samen met een hoogwaardige lijm worden deze in de spouw geblazen zodat het een geheel gaat vormen als het eenmaal in de spouw zit.

Meer informatie of advies nodig?

Neem voor meer informatie of een gratis adviesgesprek snel contact op met nuisoleren.nl.

Spouwmuurisolatie parels