Skip to main content

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is één van de specialiteiten van Nu Isoleren. Wij voorzien de spouwmuren van uw woning snel en efficiënt van hoogwaardige spouwmuurisolatie, óók als er al isolatie aanwezig is in de spouwmuur!

Een spouwmuur na-isoleren

Is er al materiaal aanwezig in de spouw? Geen probleem! Wanneer het aanwezige materiaal in de muur niet (meer) voldoet, kunnen wij u helpen met na-isolatie van uw spouwmuur. Daarbij hoeft het oude materiaal niet verwijderd te worden. Geen hak- en breekwerk dus! We maken dan gebruik van E-foam. Dat is een zeer goed isolerend materiaal dat het aanwezige materiaal als het ware wegdrukt.

Zijn de spouwen nog nooit geïsoleerd? Dan gebruiken we doorgaans de EPS HR++ isolatieparels.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om hier achter te komen is het belangrijk om te weten of er een spouwmuur aanwezig is. Als er sprake is van een spouwmuur, dan kunnen we een isolatiecheck uitvoeren. Veel hangt af van het bouwjaar van uw woning.

Bouwjaar voor 1925

Voor 1925 zijn er nagenoeg geen huizen met spouwmuur gebouwd en spouwmuurisolatie is dan ook niet mogelijk. Om vast te stellen of er sprake is van een spouwmuur, kunt u de breedte van de muur opmeten ter hoogte van de voordeur. Meet u meer dan 25 cm breedte? Dan is er wel sprake van een spouwmuur. Muren onder de 25 cm zijn enkelsteens en hebben dus ook geen spouw. In dat geval kunnen wij uw huis op andere manieren isoleren, zoals met gevel- of binnenmuurisolatie. Ook kunnen we kijken wat vloer- of bodemisolatie, of dakisolatie u kan opleveren.

Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Er is een spouw aanwezig, maar die is vaak niet breed. Spouwmuurisolatie kan aanwezig zijn maar dat hoeft niet. Het aanwezige materiaal is dan vaak van matige kwaliteit of is door de jaren heen verslechterd. Wij kunnen een vrijblijvende isolatiecheck om de staat van uw spouwmuren en het isolatiemateriaal te controleren. Aan de hand van onze bevindingen zullen wij u adviseren over spouwmuurisolatie of het na-isoleren van uw spouwmuren.

Bouwjaar tussen 1975 en 1993

Vanaf het jaar 1975 werd er wel standaard spouwmuurisolatie aangebracht bij de bouw van de woningen. De kwaliteitseisen voor het isolatiemateriaal waren tot 1993 echter niet erg streng, waardoor het vaak toch verstandig is om de muren na te isoleren.

Bouwjaar na 1993

Na 1993 zijn de eisen voor spouwmuurisolatie flink aangescherpt. Daarom is het in de meeste gevallen niet nodig om na-isolatie aan te brengen in de spouwmuren van deze huizen.

spouwmuurisolatie nuisoleren.nl

Waarom zou ik spouwmuurisolatie aanbrengen?

De almaar stijgende energieprijzen zijn de voornaamste reden voor particulieren om hun spouwmuren te laten isoleren. Zo bespaart u aanzienlijk op stookkosten. Wanneer uw huis een spouwmuur heeft die niet of matig is geïsoleerd, is het dan ook zeer rendabel om deze maatregel uit te voeren. Spouwmuurisolatie is namelijk een eenvoudige, snelle en relatief goedkope manier om op energie te besparen. Maar er zijn nog veel meer voordelen. In het kort:

  • Energiebesparing: uw verwarming hoeft niet meer zo hard te werken waardoor de rekening drastisch omlaag kan;
  • Wooncomfort: Spouwmuurisolatie heeft een positief effect op uw wooncomfort. De warmte wordt namelijk gelijkmatiger over de ruimte verdeeld en bovendien zult u minder last hebben van tocht en koude luchtstromen. Dat komt omdat de binnenmuren de kou van buiten niet meer opnemen;
  • Koeler in de zomer: Ook in de zomer zal uw huis comfortabeler aanvoelen omdat de spouwmuurisolatie de warme lucht van buiten tegenhoudt. Daardoor zal het binnenshuis veel langer koel blijven;
  • Beter voor het milieu: U ontlast het milieu omdat uw huishouden minder CO²-uitstoot produceert. Daarom is spouwmuurisolatie een maatregel waarvoor u onder bepaalde voorwaarden subsidie kunt krijgen. Dat betekent dat u zo’n 30% van de investering terugkrijgt van de overheid;
  • Woningwaarde: Uw woning zal stijgen in waarde. Het energielabel dat erop zit wordt namelijk groener door deze maatregel.

Energielabel C verplichting

Heeft u een kantoorpand dat nog niet aan de energielabel C verplichting voldoet, die sinds 1 januari 2023 van kracht is? Ook dan kan spouwmuurisolatie een snelle oplossing bieden om uw gebouw te verduurzamen en aan de nieuwe normen te voldoen.

Heeft het zin om spouwmuurisolatie aan te brengen in mijn huis?

Wanneer uw woning een spouw heeft die geen of matig isolatiemateriaal bevat, is het eigenlijk altijd verstandig om spouwisolatie uit te laten voeren. Bij een tussenwoning zal de besparing op jaarbasis wat minder zijn dan bij bijvoorbeeld een hoekwoning of een vrijstaande woning, maar nog steeds aanzienlijk. Bovendien zijn de kosten voor de werkzaamheden door het geringe muuroppervlak ook lager. Daardoor heeft u de investering alsnog vrij snel terugverdiend.

Spouwmuurisolatie en vleermuizen

Er is op dit moment vrij veel onduidelijkheid rondom de mogelijkheden van spouwmuurisolatie in verband met de bescherming van bedreigde diersoorten zoals vleermuizen. Gelukkig kunnen we op dit moment op aangepaste wijze wel door blijven gaan met onze werkzaamheden voor het verduurzamen van woningen en gebouwen. Ook Nu Isoleren wil actief bijdragen aan het welzijn van vleermuizen; daarom doen wij er alles aan om te voorkomen dat we een spouw gaan isoleren waarin deze beschermde dieren verscholen zijn. Hoe we dat doen, leest u hier.

Spouwmuurisolatie: onze werkwijze

Wanneer er geen vleermuizen aanwezig zijn in de spouw, kunnen wij spouwmuurisolatie meestal binnen een dag uitvoeren; u zult er dan ook weinig hinder van ondervinden. We hoeven namelijk geen muren te breken; ook niet als er nog resten spouwmuurisolatie aanwezig zijn. Bovendien vinden alle werkzaamheden aan de buitenkant van uw woning plaats.

  • Wij beginnen met het boren van een serie kleine vulgaatjes aan de buitenkant van de spouwmuur, op de kruisingen van de voegen. Tussen de gaatjes zit een afstand van zo’n 80 cm. Op moeilijker bereikbare plekken, zoals in de buurt van raamkozijnen, wordt soms een extra gaatje geboord.
  • Vervolgens blazen we het isolatiemateriaal via de gaatjes naar binnen.
  • Als de hele spouwmuur gevuld is, smeren we alle gaatjes weer netjes af met een specie in de kleur van de bestaande voegen. Daardoor is er na afloop niets meer van de werkzaamheden te zien.

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Kijk dan hier.

Kosten voor spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van de kosten voor spouwmuurisolatie duurt gemiddeld zo’n 4 jaar, maar met de onstabiele energieprijzen kan die periode nog korter worden. Wij bieden u de scherpst mogelijke prijs en krijgt u van ons tot wel 25 jaar garantie. Bovendien kunt u subsidie aanvragen, waardoor het terugverdienen nog sneller gaat. Daarmee kunt u voor enkel spouwmuurisolatie zo’n 15% van de kosten terugkrijgen, en wanneer u nog een extra energiebesparende maatregel neemt, zelfs 30%.

Contact

Zoekt u een betrouwbaar bedrijf voor spouwmuurisolatie in Brabant? Nu Isoleren heeft al veel tevreden klanten in en om Tilburg, Eindhoven, Best, Den Bosch en Breda mogen helpen. Ook wanneer u op zoek bent naar spouwmuurisolatie in Limburg, staan wij voor u klaar! Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie, na-isolatie, of wilt u een isolatiecheck aanvragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek.

Tot wel 30% subsidie

Uw woning laten isoleren is een slimme manier om minder energie te verbruiken en daarmee de kosten naar beneden te brengen. Door de subsidie die u kunt krijgen op het isoleren van uw woning wordt dat nog toegankelijker. Deze subsidie kan oplopen tot wel 30%.

maak direct een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs
spouwmuurisolatie parels blazen of e-foam inbrengen.