Skip to main content
Artikelen

Spouwmuurisolatie voor uw tussenwoning

By april 11, 2022april 28th, 2022No Comments

Heeft u een tussenwoning en denkt u na over spouwmuurisolatie? Ook met een tussenwoning kunt u geld besparen op uw energierekening door de spouwmuren te laten isoleren.

Zuinig

Een tussenwoning heeft slechts twee buitenmuren. Daarom zijn deze woningen over het algemeen al een stuk energiezuiniger dan hoekwoningen of vrijstaande huizen. Toch kan het erg interessant zijn om de in de buitenmuren van een tussenwoning spouwmuurisolatie te laten aanbrengen, zeker ook omdat de kosten ervan behoorlijk lager uit zullen vallen gezien het geringe oppervlak dat aangepakt moet worden. In minder dan 4 jaar kun je de ingreep al terugverdienen via een lagere energierekening.

Lage prijs voor spouwmuurisolatie voor een tussenwoning

U kunt er bij ons niet alleen vanuit gaan dat wij de beste kwaliteit leveren; ook bieden wij u graag de beste prijs. Wanneer u bij een ander erkend bedrijf een scherpere offerte ontvangt dan bij ons, dan zullen wij die prijs evenaren en er nog eens 10% extra korting op geven. Vraag naar de voorwaarden!

Tussenwoning isoleren of na-isoleren

In woningen die gebouwd zijn tussen 1925 en 1975 is wel een spouwmuur aanwezig, maar bij de bouw is nog geen spouwmuurisolatie aangebracht. Het is wel mogelijk dat een bewoner de spouwmuren later alsnog heeft laten isoleren, maar de kwaliteit van het materiaal is zeer waarschijnlijk maar matig. Bovendien kan die in de loop der jaren zelfs verpulverd, ingezakt of gescheurd zijn. Na-isolatie is dan een goede optie.

Tussenwoningen die zijn gebouwd in 1975 of later zijn wel al tijdens de bouw voorzien van spouwmuurisolatie, maar zeker voor 1993 was de kwaliteit daarvan maar matig. Vaak is er slechts een dunne laag isolatiemateriaal aangebracht, of het aanwezige materiaal heeft in de loop der jaren flink op kwaliteit moeten inboeten. Ook in deze situatie is na-isoleren van uw tussenwoning een uitstekend idee.

Na 1993 zijn de normen voor spouwmuurisolatie verder verscherpt en vond men het steeds belangrijker dat huizen energiezuinig werden gebouwd. De spouwmuurisolatie van tussenwoningen uit de periode na 1993 is dan ook vaak goed in orde.

De staat van uw spouwmuren zullen wij voordat wij een afspraak maken voor het (na-) isoleren van uw spouwmuren, eerst bij u thuis komen controleren. Zo kunnen wij een op maat gemaakte, vrijblijvende offerte aanbieden.

Oud isolatiemateriaal hoeft vaak niet verwijderd te worden

In veel gevallen is het met het materiaal en de techniek die Nu Isoleren gebruikt, niet meer nodig om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. En dat scheelt behoorlijk in de kosten. Wij gebruiken voor het na-isoleren het zogenaamde E-foam.

E-foam

E-foam is een milieuvriendelijk isolatieschuim dat in uw spouwmuur geblazen wordt via kleine gaatjes in de voegen aan de buitenkant van uw huis. Doordat het onder lichte overdruk ingebracht wordt, zal het aanwezige materiaal naar beneden gedrukt worden en het schuim gaat zich uitzetten, waardoor het na uitharding een solide, vormvaste en naadloze isolatieplaat wordt.

EPS-parels

Een ander materiaal dat Nu Isoleren toepast voor de spouwmuurisolatie van uw tussenwoning is de EPS-parel. Wij gebruiken de unieke HR++ EPS-parel. Dat zijn kleine piepschuim pareltjes waaraan een laagje grafiet is toegevoegd, waardoor de warmte nog beter gereflecteerd wordt. Deze bolletjes zijn speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie en worden via kleine gaatjes in de voeg, aan de buitenkant van uw huis, de spouw ingeblazen samen met een hoogwaardige gecertificeerde lijm. Op deze manier blijven de bolletjes goed aan elkaar kleven.

Werkwijze Nu-isoleren

Spouwmuurisolatie van een tussenwoning is een klus die wij meestal in minder dan een dag voor u kunnen uitvoeren. Wij gaan als volgt te werk:

  • Om te beginnen worden er een aantal kleine gaatjes van tussen de 1,4 en 1,8 cm doorsnee geboord op de kruisingen van de voegen in uw buitenmuren. Vaak boren we nog een extra gaatje bij wat moeilijker bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld onder de vensterbank. De gaatjes hebben een onderlinge afstand van ongeveer 80 cm.
  • Vervolgens wordt het isolatiemateriaal via de geboorde gaatjes de spouw ingeblazen. Daarbij werken we van beneden naar boven.
  • Wanneer de spouw helemaal gevuld is, zullen de gaatjes gedicht worden met een specie die dezelfde kleur heeft als het cement van uw bestaande voegen. Op die manier zorgen we ervoor dat u er na afloop niets meer van ziet.

Onze teams gaan vlot en efficiënt te werk, waardoor u nauwelijks overlast zult ervaren. De werkzaamheden worden buitenshuis uitgevoerd en alles wordt na afloop uiteraard netjes opgeruimd.

Contact

Heeft u vragen over het isoleren van de spouwmuren van uw tussenwoning of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neemt u dan contact op met ons enthousiaste team, wij helpen u graag verder.