Skip to main content

Spouwmuurisolatie Zeeland

Het is één van de beste investeringen die u op dit moment kunt doen om energie te besparen: Spouwmuurisolatie aanbrengen. Ook als uw woning al spouwmuurisolatie heeft, is het heel goed mogelijk dat het verstandig is uw muren na te isoleren. Nu Isoleren komt graag bij u thuis in Zeeland om vrijblijvend de mogelijkheden samen met u te bekijken.

Is mijn huis in Zeeland geschikt voor spouwmuurisolatie?

Om antwoord te geven op deze vraag, is het natuurlijk belangrijk om allereerst vast te stellen of u een spouwmuur heeft, of er eventueel al spouwmuurisolatie aanwezig is, en als dat het geval is: de staat van de isolatie te bepalen. In eerste instantie kijken we daarvoor naar het bouwjaar.

Bouwjaar voor 1925

In de periode vóór 1925 werden er nauwelijks huizen met spouwmuur gebouwd en deze vorm van isolatie is dan ook niet mogelijk. Wel is het mogelijk om uw muren vanaf de binnenkant óf vanaf de buitenkant te isoleren. Er worden dan voorzetwanden aangebracht, en de ruimte tussen de muur en de voorzetwanden wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Van binnenuit isoleren zorgt wel voor ruimteverlies; houdt daar rekening mee. Anderzijds zal het uiterlijk van uw woning behoorlijk veranderen wanneer u isolatie aan de buitenkant laat aanbrengen; daarvoor moet u dan ook een vergunning aanvragen.

Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Vanaf 1925 zijn bijna alle huizen voorzien van een spouwmuur. Twijfelt u? U kunt heel eenvoudig zelf controleren of er sprake is van een spouw, door de dikte van de muur te controleren. Dat gaat het gemakkelijkst bij een open deur of raam. Is de dikte minimaal 25 cm, dan is er sprake van een spouw.

Bij de bouw werden woningen uit deze periode overigens nog niet voorzien van spouwmuurisolatie. Wel kan het zo zijn dat een bewoner deze later alsnog zelf heeft laten aanbrengen. Heel vaak is het dan wel zo, dat de kwaliteit van de isolatie in de loop der jaren flink achteruit is gegaan. Het is dan ook verstandig om de staat van uw spouw en spouwmuurisolatie door ons te laten controleren, want in veel gevallen is het dan mogelijk én verstandig om na-isolatie te laten uitvoeren. Daarbij kan doorgaans het oude isolatiemateriaal gewoon blijven zitten en hoeft er dus niet gebroken te worden.

Bouwjaar tussen 1975 en 1993

Alle huizen uit deze periode zijn bij de bouw reeds voorzien van spouwmuurisolatie. Wel is het zo dat de voorwaarden en eisen die gesteld werden, nog niet van hetzelfde niveau waren als vandaag de dag het geval is; het is dan ook heel goed mogelijk dat de isolatielaag te dun is, of niet voldoende kwaliteit (meer) heeft. Na-isolatie is dan aan te bevelen.

Bouwjaar na 1993

In 1993 is er nieuwe wetgeving verschenen rondom de eisen voor isolatie van huizen. Huizen uit 1993 hebben dan ook bredere spouwen en de isolatie die is aangebracht, voldoet prima aan de hedendaagse eisen. Na-isolatie is dan ook niet nodig.

Werkwijze

Wanneer wij de staat van uw spouwmuren hebben bekeken tijdens een bezoek aan uw woning in Zeeland, zullen wij een passende offerte op maat voor u maken. Wanneer u akkoord bent maken we een afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

De dag dat we de spouwmuurisolatie of na-isolatie komen aanbrengen, zullen we achtereenvolgens:

  • Beginnen met het boren van een aantal vulgaatjes, op evenredige afstand van elkaar in de voegkruisingen van de buitenmuur;
  • Vervolgens het isolatiemateriaal, in de vorm van EPS parels of E-foam, naar binnen blazen;
  • Ten slotte de gaatjes weer netjes afdichten met een specie in de kleur van de bestaande voegen.

Dit alles neemt doorgaans niet meer dan één dag werk in beslag. Na afloop ziet u er niets meer van. Onze teams werken schoon en netjes zodat de eventuele overlast tot een minimum beperkt wordt. En u kunt direct beginnen met besparen!

Contact

Heeft u vragen over het aanbrengen van spouwmuurisolatie in Zeeland, of over onze werkwijze? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur