Skip to main content

Spouwmuurisolatie Weert

Heeft u een fijn huis in Weert maar zou u graag een wat lagere energierekening willen? Dan denkt u er vast wel eens over na om uw spouwmuren te laten isoleren. Dit is misschien wel een betere tijd dan ooit om spouwmuurisolatie aan te laten brengen.  Nu Isoleren heeft al vele jaren ervaring en is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie, dak– en zolderisolatie en bodemisolatie.

Aanwezigheid spouw

Om erachter te komen of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie, is het belangrijk om te kijken naar het bouwjaar.

 • Voor 1925: Waarschijnlijk is uw huis niet geschikt voor spouwmuurisolatie omdat de buitenmuren van woningen van vóór 1925 meestal enkelmuurs zijn. U kunt dit nagaan door de dikte van de buitenmuren te controleren. Als de dikte dan minimaal 24 cm is, dan heeft uw woning toch een spouwmuur en kan deze geïsoleerd worden.

 • Tussen 1925 en 1975: Uw woning is zeer waarschijnlijk geschikt voor spouwmuurisolatie. In deze periode werden namelijk bijna altijd voorzien van spouwmuren. Ze werden echter niet direct bij de bouw geïsoleerd.

 • Vanaf 1975: vaak werden deze woningen direct bij de bouw geïsoleerd. Dit geldt echter niet voor alle woningen. Het is ook mogelijk dat ze slecht of matig geïsoleerd werden. Wij kunnen bij u in Weert komen kijken en u adviseren of het nodig is om uw woning na te isoleren.

Andere voordelen voor spouwmuurisolatie in Weert

Spouwmuurisolatie is niet alleen gunstig voor uw energierekening. Het biedt nog veel meer voordelen zoals:

 • Waardestijging van uw woning doordat er een groener energielabel op komt;

 • Een aangenamere temperatuur in de winter doordat de warmte beter vastgehouden wordt en beter verdeeld over de vertrekken;

 • Ook in de zomer zult u merken dat de temperatuur aangenamer is doordat de warmte beter buiten de deur gehouden wordt en het binnen dus langer koel blijft;

 • U ontziet het milieu: er hoeft veel minder gestookt te worden.

Subsidie

Omdat de overheid reductie van de CO²-uitstoot heel belangrijk vindt en de consument wil stimuleren om energiebesparende maatregelen uit te laten voeren, zijn er een aantal gunstige regelingen voorzien. Eén daarvan is de ISDE-subsidie, die u 15 % van de gemaakte kosten uitkeert, en zelfs 30% bij het nemen van 2 of meer energiebesparende maatregelen. Dat kunnen twee isolatie-ingrepen zijn, maar u kunt spouwmuurisolatie ook combineren met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of met de aansluiting op een warmtenet. Andere voorwaarden waaraan u dient te voldoen, zijn:

 • De eerste maatregel mag maximaal 12 maanden voor de subsidieaanvraag genomen zijn;

 • U bent zelf eigenaar van de woning en gebruikt het huis ook als hoofdverblijf;

 • De woning is minimaal 2 jaar oud. Op nieuwbouw is deze subsidie niet van toepassing;

 • U schakelt een erkend bedrijf (zoals Nu Isoleren) in voor de uitvoering;

 • Het isolatiemateriaal moet voldoen aan een hoge isolatiewaarde die per categorie beschreven staat in de officiële voorwaarden van de ISDE-subsidie;

 • De subsidie kan pas na de uitvoering en betaling van de maatregelen aangevraagd worden.

Nu Isoleren biedt altijd de scherpst mogelijke prijs. Ook voor uw woning in Weert. Bovendien kunt u de investering relatief snel terugverdienen: Door de veel lagere energierekening kunt u al binnen anderhalf tot vier jaar uit de kosten zijn!

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Weert

Twijfel dus niet en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Wij komen graag bij u langs, ook in Weert!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur