Skip to main content

Spouwmuurisolatie Venlo

Wilt u snel besparen op de stookkosten van uw woning in Venlo door spouwmuurisolatie? Nu Isoleren is een ervaren bedrijf en gespecialiseerd in het isoleren van spouwmuren, dat snel en vakkundig te werk gaat en dat alles ook nog eens voor een hele mooie prijs!

Milieu en subsidie

Omdat spouwmuurisolatie naast een positief effect op uw energierekening en leefklimaat, ook veel betekent voor het milieu omdat uw CO²-uitstoot flink naar beneden gaat, kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Zo kunt u ongeveer 30% van de gemaakte kosten terugkrijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste waar u aan dient te voldoen zijn:

  • U bent zelf eigenaar van de woning en gebruikt deze ook als hoofdverblijf;

  • Spouwmuurisolatie is één van een set van minimaal twee energiebesparende maatregelen. U kunt het combineren met een andere isolatiemaatregel zoals vloer- of bodemisolatie of dakisolatie, of met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of met de aansluiting op een warmtenet;

  • De maatregelen moeten zijn uitgevoerd door een erkend bedrijf (zoals Nu Isoleren);

  • U mag de subsidie maximaal twaalf maanden na uitvoering van de eerste maatregel aanvragen;

  • Het gebruikte materiaal moet een hoge isolatiewaarde hebben. De minimale waarden zijn vastgelegd per categorie.

  • Er is een minimum en een maximum gesteld aan het te isoleren oppervlak.

De subsidie voor spouwmuurisolatie bedraagt in 2022 €8,- per m² en al het materiaal dat Nu Isoleren gebruikt, komt hiervoor uiteraard in aanmerking vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen.

De voordelen van spouwmuurisolatie in Venlo:

  • Een besparing van gemiddeld 30% op uw energierekening;

  • De stijging in waarde van uw woning. U zult er namelijk een groener energielabel door krijgen;

  • Zowel in de zomer als in de winter een aangenamere temperatuur in uw huis: In de winter blijft de temperatuur langer op peil en wordt deze gelijkmatiger verdeeld over de woning, en in de zomer zal het binnen veel langer koel blijven doordat de warmte niet meer zo snel het huis in trekt;

  • Een veel lagere belasting van het milieu doordat u aanzienlijk minder energie hoeft te verbruiken. De CO²-uitstoot van uw huishouden wordt daarmee aanzienlijk verminderd.

Bouwjaar van uw woning in Venlo

Vooral voor woningen gebouwd tussen 1925 en 1974 is spouwmuurisolatie een interessante optie. Maar ook woningen van na 1975 kunnen hiervoor in aanmerking komen. Ook als er direct bij de bouw al isolatiemateriaal is aangebracht in de spouwmuren, kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor na-isolatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de bestaande isolatie verpulverd is, of naar beneden gezakt. Dan kan de ontstane open ruimte geheel opgevuld worden met isolerende korrels of met purschuim. Het is meestal niet nodig om de bestaande isolatie te vervangen, wat u veel kosten zal besparen.

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Venlo

Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie of een gratis vrijblijvend adviserend gesprek. Wij komen graag bij u in Venlo aan!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur