Skip to main content

Spouwmuurisolatie Veghel

Als u graag wil besparen op uw energierekening door het toepassen van spouwmuurisolatie op uw woning in Veghel, dan zit u bij Nu Isoleren goed! Ons Brabantse bedrijf beschikt over veel ervaring en vakkennis, en u betaalt bij ons nooit teveel! Bovendien kan het isoleren van uw spouwmuren meestal al binnen een dag gebeuren, zonder al te veel overlast.

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn legio:

 • Een besparing van gemiddeld 30% op uw energierekening;

 • De stijging in waarde van uw woning. U zult er namelijk een groener energielabel door krijgen;

 • Zowel in de zomer als in de winter een aangenamere temperatuur in uw huis: In de winter blijft de temperatuur langer op peil en wordt deze gelijkmatiger verdeeld over de woning, en in de zomer zal het binnen veel langer koel blijven doordat de warmte niet meer zo snel het huis in trekt;

 • Een veel lagere belasting van het milieu doordat u aanzienlijk minder energie hoeft te verbruiken. De CO²-uitstoot van uw huishouden wordt daarmee aanzienlijk verminderd.

Werkwijze spouwmuurisolatie Veghel

Wanneer u een afspraak maakt met één van onze adviseurs, zullen wij een isolatiecheck bij u doen. Zo maken we inzichtelijk wat de situatie bij u thuis is, en kunnen we een offerte op maat gaan maken.

De dag dat wij naar Veghel toekomen om de spouwmuurisolatie uit te voeren, zullen wij achtereenvolgens:

 • Vulgaten in de buitenmuur boren volgens een vast patroon, op kruisingen van horizontale en verticale voegen. De gaatjes hebben een diameter van tussen de 14 mm en 18 mm en zullen geplaatst worden op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm.

 • Vervolgens zullen wij via deze vulgaten het isolatiemateriaal de spouw in blazen.

 • Als de spouw helemaal gevuld is, smeren wij de gaatjes weer netjes dicht met dezelfde kleur specie als de rest van de voeg.

Zoals u ziet, is het een klus die zonder al teveel overlast uitgevoerd kan worden. Er hoeven immers geen muren gebroken te worden en meestal zijn we binnen een dag klaar.

Bouwjaar

Het bouwjaar van uw woning is van belang om te bepalen of spouwmuurisolatie in uw geval mogelijk of gewenst is, en welk materiaal we het beste kunnen gebruiken voor een optimaal effect. We onderscheiden daarbij vier periodes:

 • Bouwjaar tot 1925: Meestal is er geen spouw aanwezig en zijn de huizen uit enkelsteense muren opgetrokken. Spouwmuurisolatie is dan niet mogelijk. Wel kunt u denken aan gevel- of binnenmuurisolatie;

 • Bouwjaar tussen 1925 en 1975: In deze periode werden huizen wel met spouwmuren gebouwd maar die werden meestal niet standaard geïsoleerd. Door bewoners later aangebrachte isolatie kan in de loop der jaren ernstig in kwaliteit achteruit zijn gegaan door verzakking, scheuren of afbrokkelen van het materiaal. Ook de dikte van de laag was meestal niet optimaal. Na-isolatie is dan van harte aan te bevelen;

 • Bouwjaar tussen 1975 en 1993: Spouwmuren werden standaard bij de bouw geïsoleerd. De kwaliteit was echter meestal maar matig en ook hier is na-isoleren meestal op zijn plaats;

 • Bouwjaar na 1993: De regels voor isolatie zijn vanaf 1993 flink aangescherpt en het is dan ook meestal niet nodig om nog iets aan spouwmuurisolatie te doen.

Contact

Neemt u voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek vooral contact met ons op. Wij staan u graag te woord en komen ook graag bij u in Veghel langs om u te adviseren over spouwmuurisolatie!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur