Skip to main content

Spouwmuurisolatie Valkenswaard

Als u op zoek bent naar een bedrijf dat voor u in Valkenswaard vakkundig, goedkoop en snel een spouwmuurisolatie kan uitvoeren, dan heeft u Nu Isoleren nodig!

Als u het wooncomfort in uw Valkenswaardse woning wil verbeteren en graag wil gaan besparen op uw energierekening, overweeg dan zeker eens spouwmuurisolatie. Het is een zeer effectieve manier om de temperatuur in uw woning een stuk aangenamer te maken, zowel in de zomer als in de winter. En uw energierekening kan ook nog eens flink omlaag, wat betekent dat u de investering relatief snel (binnen 3 à 4 jaar) kunt terugverdienen.

De voordelen van spouwmuurisolatie:

  • Verbetering van uw wooncomfort;

  • Een flink lagere energierekening;

  • Een veel aangenamere temperatuur in huis, doordat de warmte in de winter beter vastgehouden wordt en in de zomer juist veel beter buiten de deur gehouden kan worden. Doordat de binnenmuren niet meer de kou van buiten opnemen, zullen er bovendien minder koude luchtstromen voelbaar zijn;

  • U bewerkstelligt een waardestijging van uw woning doordat deze energiezuiniger wordt en dus van een groener energielabel voorzien zal worden.

  • Omdat de CO²-uitstoot beperkt wordt, is het ook nog eens goed voor het milieu

Bouwjaar

Vooral voor woningen gebouwd tussen 1925 en 1974 is spouwmuurisolatie een interessante optie. Maar ook woningen van na 1975 kunnen hiervoor in aanmerking komen. Ook als er direct bij de bouw al isolatiemateriaal is aangebracht in de spouwmuren, kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor na-isolatie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de bestaande isolatie verpulverd is, of naar beneden gezakt. Dan kan de ontstane open ruimte geheel opgevuld worden met isolerende korrels of met purschuim. Het is meestal niet nodig om de bestaande isolatie te vervangen, wat u veel kosten zal besparen.

Werkwijze spouwmuurisolatie Valkenswaard

Wij beginnen altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek en een isolatiecheck bij u thuis, zodat we de situatie ter plekke in kaart kunnen brengen en u een offerte op maat kunnen aanbieden. Wanneer u akkoord bent, plannen wij een afspraak in om de spouwmuurisolatie uit te komen voeren. Dat gaat dan als volgt:

  • Er worden volgens een vast patroon, op ongeveer 80 cm afstand van elkaar, kleine vulgaatjes op de kruisingen van de voegen in de buitenmuur geboord van zo’n 14 tot 18 mm doorsnee. Bij wat moeilijker bereikbare plekken, zoals bij vensterbanken in de buurt, worden soms wat extra gaatjes geboord om er zeker van te zijn dat de spouw volledig gevuld wordt;

  • Vervolgens wordt het isolatiemateriaal via de vulgaatjes met enige kracht de spouw ingeblazen. Daarbij wordt van beneden naar boven gewerkt. Het materiaal zal na uitharding een solide plaat vormen van meestal zo’n 6 cm dik, afhankelijk van de spouwbreedte;

  • Wanneer de spouw helemaal gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt door ze met een specie dicht te smeren in dezelfde kleur als de bestaande voegen. U ziet er niks meer van!

Gewoonlijk zijn wij binnen een dag klaar met de werkzaamheden. Bovendien vinden ze buiten plaats, zodat u er zo weinig mogelijk overlast van zult hebben. U zult onmiddellijk profijt hebben van uw spouwmuurisolatie.

Contact

Nu Isoleren komt graag bij u in Valkenswaard langs voor een gratis adviserend gesprek. Twijfel daarom niet langer en neem contact met ons op!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur