Skip to main content

Spouwmuurisolatie Uden

Overweegt u uw spouwmuren te laten isoleren in Uden? Nu Isoleren kan dit snel en vakkundig voor u doen!

Waarom spouwmuurisolatie in Uden

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope, snelle en makkelijke manier om op uw energierekening te gaan besparen. Meestal zijn we binnen één dag klaar, zodat u weinig overlast zult ondervinden van de werkzaamheden. Bovendien wordt de isolatie van buitenaf aangebracht.

Naast de besparing op uw energierekening, die met de huidige energieprijzen nog aanzienlijker is, zijn er echter nog veel meer redenen om spouwmuurisolatie in uw woning in Uden te realiseren:

  • Het leefklimaat in uw woning wordt aangenamer. In de winter hoeft u uw verwarming veel minder te gebruiken omdat de warmte beter vastgehouden wordt, maar ook in de zomer zult u verschil gaan merken: De warmte van buiten wordt veel beter buitengehouden waardoor het binnen veel langer koel blijft;

  • U zult merken dat de temperatuur meteen een aantal graden stijgt, en deze aangename temperatuur ook beter over de ruimte verdeeld is.

  • U draagt bij aan een beter milieu: u reduceert uw CO²-uitstoot doordat u aanzienlijk minder hoeft te stoken. Om die reden is het ook mogelijk om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie;

  • Uw huis zal door de spouwmuurisolatie meer waard worden: u krijgt er een groener energielabel door en dat is gunstig voor de prijs.

Hoe gaan wij te werk?

  • We beginnen met het boren van kleine vulgaten in de buitenmuur. Dit gebeurt volgens een vast patroon. De gaten boren wij op kruispunten van horizontale en verticale voegen, op zo’n 80 cm van elkaar.

  • Vervolgens beginnen we met het vullen. Daarbij maken wij gebruik van EPS-parels.

  • Na het vullen voegen wij de gaten weer netjes dicht met specie. Deze zal dezelfde kleur hebben als de bestaande voegen.

EPS-parels zijn piepschuim bolletjes waaraan een klein beetje grafiet is toegevoegd. Het grafiet zorgt dat de pareltjes een hogere isolatiewaarde verkrijgen. Bij het vullen van de spouwmuur worden de parels samen met een hoogwaardige gecertificeerde lijm naar binnen geblazen. De bolletjes zullen daardoor goed aan elkaar gaan hechten en zo in de spouwmuur één geheel gaan vormen.

Snel en zorgvuldig te werk

Doorgaans hebben wij maar één dag nodig om uw spouwmuren te isoleren. Onze werkwijze en snelheid zorgen ervoor dat u weinig hinder zult ondervinden van onze werkzaamheden. Wij komen graag naar Uden toe om bij u aan de slag te gaan.

Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat u de kosten ervan relatief snel kan terugverdienen, namelijk in anderhalf tot ongeveer 4 jaar. Bovendien zult u direct het verschil in leefcomfort merken. De temperatuur in huis zal meteen aangenamer aanvoelen en koude luchtstromen worden er mede door voorkomen worden. Bovendien heeft u er niet alleen in de winter, maar ook in de zomer profijt van. In de zomer wordt de warmte beter buiten de deur gehouden, in de winter blijft deze juist veel beter binnenshuis.

Ons bedrijf heeft al jarenlang ervaring met spouwmuurisolatie. Ook in Uden hebben wij vele tevreden klanten. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur