Skip to main content

Spouwmuurisolatie Rosmalen

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige, relatief goedkope manier om de buitenmuren van uw woning in Rosmalen te laten isoleren. Het levert een flinke besparing op voor uw energierekening en het is goed voor het milieu. Bovendien levert het niet alleen voordelen op in de winter, maar ook in de zomer. In de winter houdt de isolatie binnen de warmte vast, in de zomer houdt deze de warmte juist buiten de deur.

Nuisoleren.nl is een Brabants bedrijf gespecialiseerd in spouwmuurisolatie. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd kan zijn. Maar is uw woning in Rosmalen wel geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar.

Is uw woning in Rosmalen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Als uw woning van vóór 1925 is, heeft deze hoogstwaarschijnlijk geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur en kan spouwmuurisolatie aangebracht worden

Ligt het bouwjaar tussen 1925 en 1974, dan is er meestal wel een spouwmuur aanwezig maar werd deze niet direct bij de bouw geïsoleerd. Voor deze woningen is spouwmuurisolatie een interessante optie!

Vanaf 1975 werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd, maar niet altijd. In sommige gevallen gebeurde dit ook maar matig. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Hoe gaan wij te werk?

  • We beginnen met het boren van kleine vulgaten in de buitenmuur. Dit gebeurt volgens een vast patroon. De gaten boren wij op kruispunten van horizontale en verticale voegen, op zo’n 80 cm van elkaar.

  • Vervolgens beginnen we met het vullen. Daarbij maken wij gebruik van EPS-parels.

  • Na het vullen voegen wij de gaten weer netjes dicht met specie. Deze zal dezelfde kleur hebben als de bestaande voegen.

EPS-parels zijn piepschuim bolletjes waaraan een klein beetje grafiet is toegevoegd. Het grafiet zorgt dat de pareltjes een hogere isolatiewaarde verkrijgen. Bij het vullen van de spouwmuur worden de parels samen met een hoogwaardige gecertificeerde lijm naar binnen geblazen. De bolletjes zullen daardoor goed aan elkaar gaan hechten en zo in de spouwmuur één geheel gaan vormen.

Doorgaans hebben wij maar één dag nodig om uw spouwmuren te isoleren. Onze werkwijze en snelheid zorgen ervoor dat u weinig hinder zult ondervinden van onze werkzaamheden. Wij komen graag naar Rosmalen toe om bij u aan de slag te gaan.

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Direct merkbaar verbeterd leefcomfort: de kamertemperatuur is aangenamer en beter verdeeld.
  • De energierekening gaat flink omlaag. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 1,5 en 4 jaar.
  • CO²-uitstoot gaat omlaag. Om deze reden kunt u ook in aanmerking komen voor subsidie. Daarmee kunt u een deel van de kosten terugkrijgen van de overheid.
  • Het isoleren kan snel gebeuren. Binnen een dag kan de spouwmuurisolatie geplaatst zijn, zonder breekwerk.

Contact

Ons bedrijf heeft al jarenlang ervaring met spouwmuurisolatie. Ook in Rosmalen hebben wij  al vele tevreden klanten geholpen. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur