Skip to main content

Spouwmuurisolatie Roosendaal

Wilt u uw spouwmuur in Roosendaal of omgeving laten isoleren? Nuisoleren.nl doet het voor u! Is uw woning geschikt voor spouwmuurisolatie? Daarvoor moeten we allereerst kijken naar het bouwjaar van uw woning.

Bouwjaar vanaf 1925

De meeste woningen van voor 1925 hebben geen spouwmuur. U kunt dit echter zelf controleren: als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 cm is, dan is het geen spouwmuur. Is de muur breder, dan heeft uw woning wel een spouwmuur.

Bouwjaar tussen 1925 en 1974

Verreweg de meeste woningen uit deze periode hebben een spouwmuur, maar zijn bij de bouw niet geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dan een interessante optie!

Bouwjaar vanaf 1975

Vanaf dat jaar werden de spouwmuren meestal al tijdens de bouw geïsoleerd. Soms werd dit niet of slechts matig gedaan. In die gevallen is het zeker mogelijk om uw huis extra na te isoleren.

Werkwijze

Het isoleren van uw spouwmuren is een klus die Nu Isoleren meestal binnen een dag voor u kan uitvoeren, en vaak nog sneller. Onze teams zijn vakkundig en uitstekend op elkaar ingespeeld, waardoor ze snel en efficiënt te werk kunnen gaan. Wanneer onze expert bij u een isolatiecheck heeft gedaan en u akkoord bent gegaan met onze op maat gemaakte offerte, maken wij een afspraak om de spouwmuurisolatie bij u uit te komen voeren.

  • Er wordt begonnen met het boren van kleine vulgaatjes aan de buitenkant van de spouwmuren op de kruisingen van de voegen. De gaatjes liggen op een onderlinge afstand van zo’n 80 cm en hebben een doorsnee van tussen de 14 en 18 mm, afhankelijk van het te gebruiken isolatiemateriaal.

  • Via deze vulgaatjes wordt vervolgens het isolatiemateriaal met enige kracht de spouw ingeblazen. Daarbij wordt gewerkt van beneden naar boven.

  • Als de spouw volledig gevuld is, worden de gaatjes weer netjes opgevuld en weggewerkt met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen zodat u er niets meer van zult zien.

De voordelen van spouwmuurisolatie voor uw woning in Roosendaal:

  • Een flinke besparing op uw stookkosten: de energierekening zal gemiddeld zo’n 30% lager uitvallen;
  • Ook in de zomer zult u een verbetering van uw wooncomfort ervaren doordat het binnen langer koel blijft, ook tijdens de warmere dagen;
  • Aangenamere temperaturen, en een betere verdeling van de warmte over de vertrekken in uw huis;
  • Het is een ingreep waarvan u weinig overlast zult ervaren, omdat er geen muren gebroken hoeven te worden en wij meestal binnen één dag klaar zijn;

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Roosendaal

Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie of een gratis vrijblijvend adviserend gesprek. Wij komen graag bij u in Roosendaal aan!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur