Skip to main content

Spouwmuurisolatie Roermond

Woont u in Roermond of omgeving en overweegt u spouwmuurisolatie? Nu Isoleren heeft zich gespecialiseerd in woningisolatie. Spouwmuurisolatie is een populaire energiebesparende maatregel. Hij verdient zich al in enkele jaren terug, en kan meestal binnen een dag gerealiseerd worden. U heeft dus weinig last van de werkzaamheden en kunt direct beginnen met besparen.

Waarom spouwmuurisolatie voor uw huis in Roermond?

Door uw spouwmuren te isoleren, kunt u niet alleen veel geld besparen op uw energierekening (gemiddeld wel zo’n 30%). Er zijn nog veel meer aangename voordelen:

  • Het leefklimaat in huis wordt een stuk aangenamer, De warmte is beter verdeeld over de ruimte en ook in de buurt van muren zult u geen last meer hebben van koude trek. Dat komt omdat de kou van de buitenmuur niet meer wordt doorgegeven aan de binnenmuur.
  • Niet alleen helpt spouwmuurisolatie de kou in de winter buiten te houden en de warmte binnen; ook in de zomer zult u er profijt van hebben. De warmte van buiten zal namelijk veel moeilijker naar binnen dringen. Het huis zal dan ook veel langer koel blijven.
  • Naast het geld dat u bespaart omdat de verwarming niet meer zo hard hoeft te werken, zal ook de waarde van uw huis stijgen. U krijgt immers een groener energielabel.
  • Het milieu profiteert ook van spouwmuurisolatie omdat uw huishouden minder CO² uitstoot.
  • Om die reden valt spouwmuurisolatie ook binnen de energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie.

Spouwmuurisolatie of na isoleren

Weet u niet zeker of uw huis in Roermond al spouwmuurisolatie heeft? Wellicht is er wel isolatiemateriaal aanwezig maar is de kwaliteit ervan zodanig verslechterd, dat na isoleren een interessante optie is. Vaak hoeven wij in dat geval het oude materiaal niet weg te halen, maar kunnen wij de spouw gewoon navullen met het zogenaamde E-foam. Dit isolatieschuim drukt het oude materiaal in en vormt zo een nieuwe, naadloze isolatieplaat in uw spouwmuur.

Wij komen graag bij u langs in Roermond om de staat van uw spouwmuren en eventueel aanwezige isolatie op te nemen. Aan de hand van onze bevindingen kunnen wij dan een vrijblijvende offerte op maat voor u maken.

Bouwjaar van de woning

Om na te gaan of er überhaupt sprake is van een spouwmuur in uw huis, en of daar spouwmuurisolatie in aanwezig is, kijken we in de eerste plaats altijd naar het bouwjaar.

  • Bouwjaar voor 1925: geen spouwmuur aanwezig. Bijna alle huizen van vóór 1925 zijn voorzien van enkelsteense muren; spouwmuurisolatie kan dan ook niet gerealiseerd worden. Wel zijn er andere mogelijkheden om de muren te isoleren vanuit de binnenkant, maar ook via de buitenkant.
  • Bouwjaar tussen 1925 en 1975: Huizen in deze periode hebben wel een spouw, die echter vaak smaller is dan nieuwere huizen. Spouwmuurisolatie is zeker mogelijk. Bij de bouw is vrijwel zeker geen isolatiemateriaal in de spouw gebracht, maar een bewoner kan daar later alsnog zelf wel voor gezorgd hebben. Het is zeer goed mogelijk dat de kwaliteit van die spouwmuurisolatie te wensen overlaat omdat de kwaliteit ervan flink achteruit kan zijn gegaan; hij kan zelfs verpulverd zijn. Na isolatie is dan raadzaam.
  • Bouwjaar tussen 1975 en 1993: Er is bij de bouw vaak al spouwmuurisolatie aangebracht. Toch is na isolatie mogelijk aan te raden, omdat de kwaliteit van het materiaal vaak maar matig is.
  • Bouwjaar na 1993: het is niet nodig om spouwmuurisolatie uit te laten voeren omdat vanaf dat jaartal de eisen voor het isoleren van huizen aangescherpt zijn. De kwaliteit van de isolatie is daarom voldoende.

Contact

Meer weten over spouwmuurisolatie in Roermond of omgeving? Neem dan contact op met Nu Isoleren. Ook voor het aanvragen van een offerte.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur