Skip to main content
Geen onderdeel van een categorie

Spouwmuurisolatie parels

By april 1, 2022augustus 16th, 2023No Comments

Spouwmuurisolatie parels

Laat uw spouwmuur isoleren met isolatieparels en bespaar direct op uw energiekosten. Gemiddeld dalen uw energiekosten bij het isoleren van de spouwmuur met 30%.
Nu Isoleren gebruikt alleen de beste materialen voor spouwmuurisolatie. Eén van de mogelijkheden is om uw spouwmuur te isoleren met een unieke HR++ EPS-parel (HR IsoPearl). Deze isolatieparel is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van spouwmuren. Aan deze isolatieparel is een deel grafiet toegevoegd waardoor de warmte nog beter gereflecteerd wordt en de isolatiewaarden hoger zijn. Net als bij spouwmuurisolatie met wol of polyurethaan worden de parels aangebracht door middel van kleine vulgaten in de voeg. De isolatieparels worden met een hoogwaardige lijm gemengd, zodat ze eenmaal in de spouw samen één naadloos en massief geheel vormen. Nadien worden deze vulgaten netjes afgewerkt met op kleur gebracht cement.

Isolatieparels voor smalle spouwen

Als u een huis heeft met een bouwjaar tussen 1925 en pakweg 1975, dan is de kans groot dat de spouwen tussen de muren smal zijn. Isolatieparels zijn uitstekend geschikt om smalle spouwmuren vanaf 3 cm breedte te isoleren. Ze hebben een heel klein formaat en dringen makkelijk door tot in de moeilijkst bereikbare hoeken, bijvoorbeeld in de buurt van raamkozijnen. Er is dus geen uitgebreide renovatie nodig wanneer u uw wat oudere huis wil voorzien van spouwmuurisolatie.

Voordelen van spouwmuurisolatie met HR++ parels:

  • Speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie;
  • Hogere isolatiewaarden dan andere isolatieparels;
  • Voldoen aan alle Europese eisen (NEN EN 13163 en Euroklasse E volgens NEN EN 135011 en B1 volgens DIN 4102);
  • Lijmgebonden aangebracht waardoor er geen kans bestaat op verzakkingen;
  • Ze zijn erg duurzaam, en gaan dus heel lang mee waarbij de isolatiewaarde behouden blijft.

Geschikte spouwmuur voor isolatieparels

De meeste spouwmuren zijn geschikt om te isoleren met onze IsoPearls. Soms is dat echter niet het geval. Dat kan dan te maken hebben met bijvoorbeeld:

  • De gevelbekleding: Als de stenen van de muur niet genoeg ademen, is isolatie met deze parels niet zo geschikt omdat dat veel vochtproblemen kan opleveren, en zelfs vorstschade tot gevolg kan hebben. Let daarom op met isolatieparels als uw gevel behandeld is met dampdichte verf, of als hij bestaat uit geglazuurde stenen of bijvoorbeeld strengpers stenen;
  • Als de spouw zwaar vervuild is met cementbaarden of oud bouwmateriaal, bestaat de kans dat er koudebruggen ontstaan omdat de parels niet overal goed door kunnen dringen. Nu Isoleren zal uw spouw goed inspecteren op dit soort vervuiling zodat we een goede beoordeling kunnen maken over de staat van de spouw;
  • Als er teveel barsten of scheuren in de muren zitten, is het gebruik van isolatieparels ook af te raden. Ze kunnen namelijk door de scheuren naar buiten gaan lekken, maar ook kan vocht via de scheuren de spouw in trekken en daar het isolatiemateriaal aantasten.

Meer weten

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie met behulp van isolatieparels, of over andere materialen die wij gebruiken? Of wilt u graag een vrijblijvende bezichtiging aanvragen, zodat wij een passende offerte voor u kunnen opmaken? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

EPS parels

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie met parels en besparen op de energiekosten?

Vraag dan nu een geheel gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan