Skip to main content

Spouwmuurisolatie Oss

Wilt u snel besparen op de stookkosten van uw woning in Oss door spouwmuurisolatie? Nu Isoleren is een ervaren bedrijf en gespecialiseerd in het isoleren van spouwmuren, dat snel en vakkundig te werk gaat en dat alles ook nog eens voor een hele mooie prijs!

Voordelen spouwmuurisolatie Oss

Er zijn veel redenen te bedenken waarom spouwmuurisolatie ook voor uw huis in Oss een goede investering is. Wij noemen hier de belangrijkste:

  • Een lagere energierekening. U bespaart gemiddeld zo’n 30% op uw stookkosten;

  • Een verbetering van uw leefcomfort, doordat de temperatuur veel aangenamer aanvoelt. De warmte wordt veel beter over de vertrekken verdeeld;

  • Niet alleen in de winter heeft u profijt van spouwmuurisolatie, ook in de zomer zult u merken dat het op warme dagen veel langer koel blijft binnenshuis;

  • Uw woning zal in waarde stijgen doordat er een groener energielabel op komt;

  • U ontlast het milieu doordat u minder CO²-uitstoot veroorzaakt.

Spouwmuurisolatie binnen één dag

Het isoleren van uw spouwmuren kunnen wij in de meeste gevallen binnen één dag verzorgen, en u zult er relatief weinig overlast van ervaren. Er hoeft immers geen breekwerk verricht te worden.

Wij zullen op de dag van de klus beginnen met het boren van kleine vulgaten op de kruisingen van de voegen tussen de bakstenen. Vervolgens gaan we door deze gaten het isolatiemateriaal naar binnen blazen. Als de spouw helemaal gevuld is, dichten we de gaatjes, die een diameter van tussen de 14 en 18 mm hebben, weer af met specie in dezelfde kleur als de rest van de voegen.

Materiaal

Nu Isoleren maakt bij het isoleren gebruik van twee verschillende materialen: HR++ IsoPearls of E-foam. Beide materialen hebben hoogwaardige isolatie-eigenschappen. Afhankelijk van de breedte van de spouw, het al aanwezige isolatiemateriaal en nog wat andere factoren, wordt gekozen voor het ene of het andere materiaal.

HR++ Isopearls

Dit zijn kleine piepschuim bolletjes of korrels, waaraan bij de productie grafiet toegevoegd is. De warmte wordt daardoor beter gereflecteerd en de isolatiewaarden zijn hoger dan bij andere isolatieparels.

De parels zijn het meest vochtbestendige soort spouwmuurisolatiemateriaal. Het is damp-open, wat wil zeggen dat het blijft ademen zodat eventueel vocht dat zich in de spouwmuur bevindt, toch weg kan komen. Bovendien hebben schimmels en rot geen invloed op de parels.

De bolletjes worden samen met een hoogwaardige, duurzame lijm de spouw ingeblazen, waar ze mooi aan elkaar zullen kleven en een ononderbroken isolatieplaat zullen gaan vormen.

E-foam

Dit is een milieuvriendelijk lucht geblazen isolatieschuim. Het vormt in de spouw een homogene, naadloze isolatie en is bijzonder geschikt voor na-isolatie van spouwmuren waarin een oude, versleten laag isolatiemateriaal aanwezig is, zoals UF-schuim, al dan niet in combinatie met glaswol of steenwol. Door na-isolatie met E-foam is het meestal niet nodig het oude materiaal te verwijderen, wat de kosten natuurlijk aanzienlijk naar beneden brengt.

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie Oss

Wij komen graag bij u in Oss op bezoek! Neemt u vooral contact met ons op als u meer informatie wilt, of interesse heeft in een gratis vrijblijvend adviserend gesprek.

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur