Skip to main content

Spouwmuurisolatie Nuenen

Woont u in Nuenen of omgeving en overweegt u spouwmuurisolatie aan te schaffen voor uw woning? Laat het doen door Nu Isoleren, dé Brabantse specialist op dit gebied! U bent bij ons niet alleen zeker van een snelle en kwalitatief hoogstaande service, wij garanderen u ook nog een scherpe prijs, zodat u niet teveel betaald.

Waarom spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope isolerende maatregel die snel uit te voeren is. U kunt hiermee direct zo’n 30% op uw energierekening besparen en de klus is meestal binnen een dag geklaard. Bovendien is uw investering gemiddeld binnen 4 jaar terugverdiend.

Werkwijze

Wij beginnen altijd met een vrijblijvend oriënterend gesprek en een isolatiecheck bij u thuis, zodat we de situatie ter plekke in kaart kunnen brengen en u een offerte op maat kunnen aanbieden. Wanneer u akkoord bent, plannen wij een afspraak in om de spouwmuurisolatie uit te komen voeren. Dat gaat dan als volgt:

  • Er worden volgens een vast patroon, op ongeveer 80 cm afstand van elkaar, kleine vulgaatjes op de kruisingen van de voegen in de buitenmuur geboord van zo’n 14 tot 18 mm doorsnee. Bij wat moeilijker bereikbare plekken, zoals bij vensterbanken in de buurt, worden soms wat extra gaatjes geboord om er zeker van te zijn dat de spouw volledig gevuld wordt;

  • Vervolgens wordt het isolatiemateriaal via de vulgaatjes met enige kracht de spouw ingeblazen. Daarbij wordt van beneden naar boven gewerkt. Het materiaal zal na uitharding een solide plaat vormen van meestal zo’n 6 cm dik, afhankelijk van de spouwbreedte;

  • Wanneer de spouw helemaal gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt door ze met een specie dicht te smeren in dezelfde kleur als de bestaande voegen. U ziet er niks meer van!

Is uw woning in Nuenen wel geschikt voor spouwmuurisolatie?

Het bouwjaar van uw woning is belangrijk om vast te stellen of spouwmuurisolatie in uw geval mogelijk is, of om te overwegen om na-isolatie uit te voeren. Er worden vier periodes onderscheiden:

  • Bouwjaar voor 1925

Meestal is er geen spouw aanwezig in deze oude woningen. Ze werden doorgaans gebouwd met enkelsteense buitenmuren. Als u twijfelt, kunt u de breedte van de muur bij de deuropening eens opmeten. Wanneer de muur dikker is dan 24 cm, dan is er toch sprake van een spouw.

  • Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Deze huizen hebben wel een spouw gekregen bij de bouw, maar die is toen nog niet voorzien van isolatie. Die kan wel later alsnog zijn aangebracht. De kwaliteit laat nu vaak te wensen over en het is dan ook verstandig om ons een isolatiecheck te laten doen om na-isolatie uit te voeren.

  • Bouwjaar tussen 1975 en 1993

Vanaf 1975 werd wel gedaan aan spouwmuurisolatie, echter is de kwaliteit vaak matig en bovendien kan het materiaal weggezakt zijn, of gescheurd of verpulverd. Ook hier is na-isolatie verstandig

  • Bouwjaar vanaf 1993

De regels m.b.t. isolatie zijn vanaf dat jaar flink aangescherpt en het is dan ook in de meeste gevallen niet nodig om de spouwen extra te isoleren.

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Nuenen

Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviserend gesprek. Wij komen graag langs bij u in Nuenen!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur