Skip to main content

Spouwmuurisolatie Noord-Brabant

Nu Isoleren is een Noord-Brabants bedrijf dat gevestigd is in Waalre, gespecialiseerd in het isoleren van woningen. Overweegt u spouwmuurisolatie? Het is de meest voordelige vorm van isolatie. U kunt de kosten van de investering al binnen enkele jaren terugverdienen. Bovendien zijn wij meestal al binnen één dag klaar zodat u snel kunt profiteren van de voordelen. Wij komen graag bij u in Noord-Brabant langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Onze werkwijze

Nadat onze expert bij u op huisbezoek is geweest om de staat van uw spouwmuur te onderzoeken, kan hij in kaart brengen wat voor u de beste opties zijn en een vrijblijvende offerte op maat maken. Bent u akkoord? Dan plannen we een afspraak in voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie. Die is meestal binnen één dag aangebracht. Dat gaat in het kort als volgt:

  • Er worden aan de buitenkant van de spouwmuur, op de kruisingen van de voegen tussen de bakstenen, kleine vulgaatjes geboord. Die gaatjes hebben een doorsnede van tussen de 14 en 18 mm en liggen zo’n 80 cm uit elkaar;
  • Vervolgens wordt het isolatiemateriaal onder enige druk via de vulgaatjes in de spouw geblazen;
  • Daarna worden de gaatjes weer netjes weggewerkt door ze dicht te maken met een specie in dezelfde kleur als de bestaande voegen.

Onze teams werken snel, netjes en vakkundig. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en werken daardoor zeer efficiënt. Na afloop ruimen ze alles weer netjes op. Omdat de werkzaamheden geheel buitenshuis worden uitgevoerd en er maar weinig stof vrijkomt, zult u weinig overlast ervaren. En u kunt direct beginnen met besparen!

Voordelen van spouwmuurisolatie

Wanneer u uw huis in Noord-Brabant laat voorzien van spouwmuurisolatie, zult u dat niet alleen merken door de besparing van tot wel 30% op uw energierekening. Er zijn nog veel meer voordelen te noemen die spouwmuurisolatie een aantrekkelijke maatregel maken:

  • Niet alleen in de winter wordt de kou veel beter buiten de deur gehouden waardoor u de verwarming veel minder hoog hoeft te zetten; ook in de zomer zult u profijt ondervinden van uw geïsoleerde spouwmuren omdat ook de warmte van buiten veel beter tegengehouden wordt. Daarom zal het veel langer koel blijven in huis;
  • De terugverdientijd is met de almaar stijgende energieprijzen korter dan ooit: in 3 tot 4 jaar kunt u de investering al terugverdiend hebben;
  • Het wooncomfort van uw huis gaat er echt op vooruit: u zult veel minder last hebben van koude trek langs de muren;
  • Een groener energielabel als gevolg van deze maatregel zal uw huis in waarde doen stijgen;
  • U draagt ook nog eens bij aan een beter milieu doordat u minder CO² uitstoot.

Subsidie

Vanwege het positieve effect op de CO² uitstoot kunt u ook in aanmerking komen voor de zogenaamde ISDE-subsidie, waarmee u achteraf zo’n 30% van de kosten terug kunt krijgen. Zo heeft u de investering nog sneller terugverdiend! Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de subsidie verbonden. Zo moet u nog een andere energiebesparende maatregel nemen. Dat mag een isolerende maatregel zijn, waarvoor u overigens ook bij ons terecht kunt, maar ook kunt u spouwmuurisolatie combineren met de aanschaf van een zonneboiler of de aansluiting op het warmtenet.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over spouwmuurisolatie in Noord-Brabant of over onze werkwijze, of als u graag een offerte aan wilt vragen, neemt u dan snel contact met ons op. Wij helpen u graag!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur