Spouwmuurisolatie Gemert

Woont u in Gemert en denkt u na over spouwmuurisolatie? Nu Isoleren is een gespecialiseerd Brabants bedrijf en helpt u er graag mee!

Voordelen van spouwmuurisolatie in Gemert

Spouwmuurisolatie is een populaire energiebesparende maatregel. Dat is niet zo gek, want het kan snel gebeuren en de werkzaamheden geven vrij weinig overlast. Bovendien heeft het isoleren van uw spouwmuren nog meer voordelen:

 • Uw Gemertse woning zal een waardestijging doormaken doordat het energielabel groener wordt;

 • De temperatuur zal gelijkmatiger verdeeld worden en mede daardoor veel aangenamer aanvoelen;

 • Ook in de zomer heeft u er profijt van, omdat de isolerende werking ervoor zorgt dat de warmte langer buiten de deur gehouden wordt en het binnen langer koel zal blijven;

 • Het is een maatregel die ervoor zorgt dat het milieu minder belast wordt door minder CO²-uitstoot.

Onze werkwijze

Nu Isoleren voert de klus meestal binnen één dag uit, en er hoeven geen muren gebroken te worden.

 • We beginnen met het maken van kleine vulgaten van tussen de 14 en 18 mm in de voegen van het metselwerk aan de buitenkant van uw huis. Deze worden geplaatst op ca. 80 cm van elkaar.

 • Vervolgens gaan wij door deze vulgaten het isolatiemateriaal in de spouw blazen. Wij gebruiken hiervoor een unieke HR++ EPS-parel. Dit zijn kleine piepschuim bolletjes die voorzien zijn van een laagje grafiet, waardoor de warmte beter gereflecteerd wordt. Dat maakt de isolatiewaarden ook hoger. De parels worden samen met een deel lijm naar binnen geblazen zodat er een mooi geheel ontstaat en er geen kans meer bestaat op verzakkingen.

 • Als de spouw helemaal gevuld is, gaan wij over tot het afdichten van de vulgaatjes met specie die dezelfde kleur heeft als de rest van het cement.

Kosten

Nu Isoleren hanteert scherpe prijzen voor spouwmuurisolatie. De kosten van de investering kunt u via de besparing op uw energierekening al vrij snel terugverdienen. Meestal is dat binnen vier jaar, vaak ook nog sneller. Zeker met de huidige energieprijzen is spouwmuurisolatie een snelle en relatief voordelige manier om snel minder energie te gaan verbruiken.

Subsidie

De overheid vindt het terugdringen van de CO²-uitstoot heel belangrijk en heeft daarom een subsidie in het leven geroepen om de consument te stimuleren in energiebesparende maatregelen te investeren. Spouwmuurisolatie is zo’n maatregel, en via de subsidie kunt u zo’n 25 à 30% van de kostprijs terugkrijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om er aanspraak op te kunnen maken. De belangrijkste zijn:

 • U dient minimaal twee energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Naast spouwmuurisolatie kan dat nog een andere isolerende maatregel zijn, of de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp, of de aansluiting op een warmtenet.

 • U bent zelf eigenaar van het pand en het is ook uw hoofdverblijf.

 • De maatregelen dienen te worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. U mag het dus niet zelf doen.

 • Het materiaal dat gebruikt wordt moet een hoge isolatiewaarde hebben. De waarden liggen vast per categorie en de materialen die Nu Isoleren gebruikt voldoen uiteraard aan deze voorwaarde.

Contact

Wilt u meer informatie of een gratis adviesgesprek? Neemt u snel contact op met nuisoleren.nl. Onze vaklui komen graag bij u in Gemert aan!