Skip to main content

Spouwmuurisolatie Gemert

Woont u in Gemert en denkt u na over spouwmuurisolatie? Nu Isoleren is een gespecialiseerd Brabants bedrijf en helpt u er graag mee!

Voordelen van spouwmuurisolatie in Gemert

Spouwmuurisolatie is een populaire energiebesparende maatregel. Dat is niet zo gek, want het kan snel gebeuren en bovendien geven de werkzaamheden vrij weinig overlast. Maar daarnaast heeft het isoleren van uw spouwmuren nog meer voordelen:

 • De waarde van uw Gemertse woning zal stijgen doordat het energielabel groener wordt;

 • U bemerkt een aanzienlijke verbetering van het woonklimaat. De temperatuur wordt beter over de ruimte verdeeld én blijft bovendien langer op peil;

 • Ook in de zomer heeft u er profijt van, omdat de isolerende werking ervoor zorgt dat de warmte langer buiten de deur gehouden wordt. Het blijft daarom binnen langer koel;

 • Het is een maatregel die ervoor zorgt dat het milieu minder belast wordt door minder CO²-uitstoot.

Spouwmuurisolatie in Gemert: onze werkwijze

Nu Isoleren voert de klus meestal binnen één dag uit, en er hoeven geen muren gebroken te worden.

 • Ten eerste maken we een aantal kleine vulgaten van tussen de 14 en 18 mm in de voegen van het metselwerk aan de buitenkant van uw huis. Deze worden geplaatst op ca. 80 cm van elkaar.

 • Vervolgens blazen wij het isolatiemateriaal door deze vulgaten in de spouw. Wij gebruiken hiervoor een unieke HR++ EPS-parel. Dit zijn kleine piepschuim bolletjes die voorzien zijn van een laagje grafiet, waardoor de warmte beter gereflecteerd wordt. Dat maakt de isolatiewaarden ook hoger. We blazen de parels samen met een deel lijm naar binnen zodat er een mooi geheel ontstaat en er geen kans meer bestaat op verzakkingen.

 • Nadat de spouw helemaal gevuld is, dichten we tot slot de vulgaatjes af met specie die dezelfde kleur heeft als de rest van het cement.

Kosten

Nu Isoleren hanteert scherpe prijzen voor spouwmuurisolatie. De kosten van de investering kunt u via de besparing op uw energierekening al vrij snel terugverdienen. Meestal is dat binnen vier jaar, vaak ook nog sneller. Zeker met de huidige energieprijzen is spouwmuurisolatie een snelle en relatief voordelige manier om snel minder energie te gaan verbruiken.

Subsidie voor spouwmuurisolatie in Gemert

De overheid vindt het terugdringen van de CO²-uitstoot heel belangrijk. Daarom heeft ze een subsidie in het leven geroepen om de consument te stimuleren in energiebesparende maatregelen te investeren. Spouwmuurisolatie is zo’n maatregel, en via de subsidie kunt u zo’n 25 à 30% van de kostprijs terugkrijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om er aanspraak op te kunnen maken. De belangrijkste zijn:

 • U dient minimaal twee energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Naast spouwmuurisolatie kan dat nog een andere isolerende maatregel zijn, of de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp, of de aansluiting op een warmtenet.

 • U bent zelf eigenaar van het pand en het is daarnaast ook uw hoofdverblijf.

 • Een erkend bedrijf dient de maatregelen uit te voeren. U mag het dus niet zelf doen.

 • Het gebruikte materiaal moet een hoge isolatiewaarde hebben. De waarden liggen vast per categorie en de materialen die Nu Isoleren gebruikt voldoen uiteraard aan deze voorwaarde.

Contact

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie in Gemert, of een gratis adviesgesprek? Neemt u snel contact op met nuisoleren.nl. Onze vaklui komen graag bij u langs!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur