Skip to main content

Spouwmuurisolatie Gelderland

Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en relatief goedkope manier om uw buitenmuren te laten isoleren. Het levert een flinke besparing op voor uw energierekening en het is ook nog goed voor het milieu. Bovendien levert het niet alleen voordelen op in de winter, maar ook in de zomer is dit gunstig. In de winter houdt de isolatie binnen de warmte vast, in de zomer houdt deze de warmte juist buiten de deur.

Nuisoleren.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in spouwmuurisolatie in ook werkend in Gelderland en omgeving. Wij gaan snel en vakkundig te werk, waardoor de spouwmuur van uw woning vaak al binnen één dag geïsoleerd is.

Werkwijze

Spouwmuurisolatie kan niet alleen snel gebeuren, u zult om nog een andere reden weinig overlast ervaren van de werkzaamheden omdat er geen muren gebroken hoeven te worden. We boren vanaf de buitenkant van uw huis kleine vulgaten in de voegen tussen de bakstenen, op ongeveer 80 cm van elkaar. De vulgaten zelf hebben een diameter van tussen de 14 en 18 mm. Door deze gaten wordt het isolatiemateriaal de spouw in geblazen waarna we de gaten weer netjes dichtmaken met specie die dezelfde kleur heeft als de rest van de voeg.

Milieu en subsidie

Omdat spouwmuurisolatie naast een positief effect op uw energierekening en leefklimaat, ook veel betekent voor het milieu omdat uw CO²-uitstoot flink naar beneden gaat, kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Zo kunt u ongeveer 30% van de gemaakte kosten terugkrijgen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste waar u aan dient te voldoen zijn:

  • U bent zelf eigenaar van de woning en gebruikt deze ook als hoofdverblijf;

  • Spouwmuurisolatie is één van een set van minimaal twee energiebesparende maatregelen. U kunt het combineren met een andere isolatiemaatregel zoals vloer- of bodemisolatie of dakisolatie, of met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler, of met de aansluiting op een warmtenet;

  • De maatregelen moeten zijn uitgevoerd door een erkend bedrijf (zoals Nu Isoleren);

  • U mag de subsidie maximaal twaalf maanden na uitvoering van de eerste maatregel aanvragen;

  • Het gebruikte materiaal moet een hoge isolatiewaarde hebben. De minimale waarden zijn vastgelegd per categorie.

  • Er is een minimum en een maximum gesteld aan het te isoleren oppervlak.

De subsidie voor spouwmuurisolatie bedraagt in 2022 €8,- per m² en al het materiaal dat Nu Isoleren gebruikt, komt hiervoor uiteraard in aanmerking vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen.

Contact opnemen voor spouwmuurisolatie in Gelderland

Voor meer informatie of een vrijblijvend, gratis adviesgesprek kunt u vandaag nog contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u in Gelderland of omgeving langs!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur