Skip to main content

Spouwmuurisolatie Deurne

Woont u in Deurne en denkt u na over spouwmuurisolatie? Schakel Nu Isoleren dan in! Onze vakmensen kunnen u voorzien van advies en voeren de werkzaamheden meestal binnen een dag uit, tegen een zeer goede prijs en met relatief weinig overlast.

Voordelen van spouwmuurisolatie in Deurne

 • Een besparing op uw energierekening van gemiddeld zo’n 30% doordat uw stookkosten aanzienlijk omlaag kunnen;

 • Een waardestijging van uw huis doordat het een groener energielabel krijgt;

 • Aangenamere temperaturen in zowel de zomer als de winter. In de winter wordt de warmte binnen veel langer vastgehouden en in de zomer wordt de warmte juist veel langer buitengehouden;

 • De investering kunt u al binnen anderhalf tot 4 jaar terugverdienen;

 • U ontziet het milieu door een verlaging van de CO²-uitstoot. Bij minimaal 2 milieubesparende maatregelen kunt u ook nog eens subsidie krijgen waardoor u uw investering nog sneller terug kunt verdienen.

Hoe gaat Nu Isoleren te werk?

 • Eerst zal er een oriënterend en adviserend gesprek plaatsvinden om te bekijken welke mogelijkheden het beste bij uw situatie passen;

 • Vervolgens maken we een afspraak om bij u in Deurne langs te komen om de werkzaamheden uit te voeren;

 • We beginnen met het boren van kleine vulgaten in de buitenmuur op de kruisingen van de voegen tussen de baksteken. Deze zijn tussen de 14 en 18 mm groot en zullen geplaatst worden op zo’n 80 cm van elkaar;

 • Vervolgens blazen we het isolatiemateriaal via deze vulgaten in de spouwmuur;

 • Als het vullen klaar is, dichten wij de vulgaten af met een specie in dezelfde kleur als de voegen van het bestaande metselwerk.

Het isoleren is meestal binnen een dag gebeurd en de werkzaamheden worden van buitenaf verricht. De overlast blijft dus door een minimum beperkt.

Materiaal

Het isolatiemateriaal dat we gebruiken bestaat uit speciale HR++ EPS-parels. Deze speciaal voor spouwmuurisolatie ontwikkelde korrels zijn voorzien van een laagje grafiet, waardoor de warmte nog beter gereflecteerd wordt en de isolatiewaarden hoger uitvallen. De parels worden lijmgebonden naar binnen geblazen waardoor er geen kans op verzakkingen bestaat.

Is uw woning in Deurne geschikt?

Om te weten of er een spouwmuur aanwezig is die geïsoleerd, dan wel na-geïsoleerd kan worden, kunt u nagaan van welk bouwjaar uw woning is:

 • Voor 1925: Huizen uit de periode voor 1925 hebben doorgaans geen spouwmuur. Om dit zeker te weten kunt u de dikte van de buitenmuur opmeten bij bijvoorbeeld een deuropening: Bij een dikte van minder dan 24 cm is er inderdaad geen sprake van een spouwmuur. Muren breder dan 24 cm hebben er hoogstwaarschijnlijk wel één.

 • 1925-1975: Wel een spouw aanwezig, maar bij de bouw niet gevuld met isolatiemateriaal. Dit kan later wel door een bewoner zijn gedaan, maar vaak gaat het dan om materiaal van matige kwaliteit, dat bovendien kan zijn weggezakt, gescheurd of verpulverd. Na-isolatie is dan heel verstandig.

 • 1975-1993: In deze periode werden huizen bij de bouw al voorzien van spouwmuurisolatie maar er waren nog geen strenge richtlijnen voor de kwaliteit. Die laat dan ook vaak te wensen over. Middels een isolatiecheck komen wij graag kijken of na-isolatie gewenst is.

 • 1993 of later: Meestal is de aanwezige spouwmuurisolatie voldoende en hoeft er geen na-isolatie plaats te vinden.

Neem gerust contact op

Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie of een gratis vrijblijvend adviesgesprek. Wij komen graag bij u in Deurne langs!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur