Skip to main content

Spouwmuurisolatie Boxtel

Heeft u een fijne woning in Boxtel maar wilt u graag besparen op uw energierekening? Met spouwmuurisolatie kunt u relatief snel en goedkoop, blijvend en direct invloed uitoefenen op uw stookkosten. Uw rekening kan met zo’n 30% omlaag als u spouwmuurisolatie laat uitvoeren, en Nu Isoleren kan dit vakkundig en snel voor u verzorgen, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

IsoPearls

Nu Isoleren maakt o.a. gebruik van zogenaamde IsoPearls. Deze HR++ EPS-parels zijn uniek omdat er tijdens de productie een deel grafiet aan toegevoegd is, waardoor de isolatiewaarden verhoogd worden en de warmte nog beter reflecteert. De parels worden met een deel lijm door vulgaten in de voegen vanaf de buitenkant van de woning naar binnen geblazen. De parels zullen daardoor mooi aan elkaar gaan hechten en het isolatiemateriaal binnen de spouw zal één geheel vormen. Na het vullen zullen de gaten netjes gedicht worden met cement in dezelfde kleur als de rest van de voegen.

Voordelen spouwmuurisolatie in Boxtel

De voordelen van spouwmuurisolatie nog even op een rijtje:

  • Een flinke besparing op uw stookkosten: de energierekening zal gemiddeld zo’n 30% lager uitvallen;

  • Een mooie waardestijging van uw Boxtelse woning doordat hij voorzien zal worden van een groener energielabel;

  • Aangenamere temperaturen, en een betere verdeling van de warmte over de vertrekken in uw huis;

  • Ook in de zomer zult u een verbetering van uw wooncomfort ervaren doordat het binnen langer koel blijft, ook tijdens de warmere dagen;

  • Het is een ingreep waarvan u weinig overlast zult ervaren, omdat er geen muren gebroken hoeven te worden en wij meestal binnen één dag klaar zijn;

  • De investering verdient u binnen 1,5 tot 4 jaar terug, afhankelijk van het soort woning dat u heeft (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning)

Geschikt

Het bouwjaar van uw woning is belangrijk om vast te stellen of spouwmuurisolatie in uw geval mogelijk is, of om te overwegen om na-isolatie uit te voeren. Er worden vier periodes onderscheiden:

  • Bouwjaar voor 1925

Meestal is er geen spouw aanwezig in deze oude woningen. Ze werden doorgaans gebouwd met enkelsteense buitenmuren. Als u twijfelt, kunt u de breedte van de muur bij de deuropening eens opmeten. Wanneer de muur dikker is dan 24 cm, dan is er toch sprake van een spouw.

  • Bouwjaar tussen 1925 en 1975

Deze huizen hebben wel een spouw gekregen bij de bouw, maar die is toen nog niet voorzien van isolatie. Die kan wel later alsnog zijn aangebracht. De kwaliteit laat nu vaak te wensen over en het is dan ook verstandig om ons een isolatiecheck te laten doen om na-isolatie uit te voeren.

  • Bouwjaar tussen 1975 en 1993

Vanaf 1975 werd wel gedaan aan spouwmuurisolatie, echter is de kwaliteit vaak matig en bovendien kan het materiaal weggezakt zijn, of gescheurd of verpulverd. Ook hier is na-isolatie verstandig

  • Bouwjaar vanaf 1993

De regels m.b.t. isolatie zijn vanaf dat jaar flink aangescherpt en het is dan ook in de meeste gevallen niet nodig om de spouwen extra te isoleren.

Op bezoek in Boxtel

Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie of een gratis vrijblijvend adviserend gesprek. Wij komen graag bij u in Boxtel aan!

Spouwmuurisolatie parels of foam inbrengen voor na-isoleren spouwmuur